Fra desember til januar ble antallet personer med betalingsanmerkninger redusert med 1618 personer, fra 255 020 i desember til 253 402 i januar. 
Det viser tall Bank2 har innhentet fra Bisnode. Allerede i desember regnet Bank2 med at flere ville gjøre opp misligholdt gjeld fra og med januar og det neste halvåret.

LES OGSÅ: Slik fikk Kåre en økonomisk omstart

POSITIV
– Nedgangen er positiv og vi må huske på at dette er 1618 individer som har gjort opp misligholdt gjeld som har ført til en eller flere betalingsanmerkninger. Når misligholdet gjøres opp, slettes anmerkningene umiddelbart. Det innebærer at du blir kredittverdig, forklarer salgs -og markedssjef Petter Bjørnstad i Bank2.

VI KAN HJELPE
Bank2 er en av få banker i Norge som har spesialisert seg på å hjelpe personer som har havnet i økonomisk uføre. På tross av mislighold og betalingsanmerkninger har Bank2 hjulpet svært mange nordmenn siden 2005 med refinansiering av misligholdt gjeld med pant i bolig.

LES OGSÅ: Hva er refinansiering – egentlig?

SEKS ANMERKNINGER I SNITT
Sammenlignet med januar i fjor har 204 flere personer pådratt seg anmerkninger i samme periode i år. Økningen bekymrer ikke Bank2 som tror flere vil gjøre opp økonomisk mislighold de neste månedene.

I snitt utgjør sakene som er registrert seks anmerkninger pr person. Forbrukslån og kredittkortgjeld  preger mye av misligholdet. Gjelden knyttet til misligholdet er på drøyt 49 milliarder kroner.