Ved inngangen til desember er det nesten 8000 flere nordmenn med betalingsanmerkninger sammenlignet med juli.Statistikkene har siden sommerferien blitt mer og mer dyster, og det kan se ut som at når desembertallene kommer om en måned vil det bli årsrekord.

LES OGSÅ: Slik fikk Kåre en økonomisk omstart

Økning på 1500 personer
Akkurat nå er 253 987 personer registrert med  betalingsmislighold, ifølge Bisnode. Sammenlignet med inngangen til november er det det en økning på nær 1500 personer. Det er imidlertid noe positivt å spore i statistikken, i alle fall sett med Finanstilsynets øyne som er bekymret for forbruksgjeld. Den siste måneden har den misligholdte gjelden knyttet til anmerkninger falt med rundt 1,1 milliarder kroner. Vanligvis har denne gjelden ligget nokså stabilt på 49 og 50 milliarder kroner. Nå er den 48,3 milliarder kroner.

SJEKK DINE MULIGHETER hos Bank2

Søk hjelp
Mange forstår ikke følgende av å være registrert med betalingsanmerkninger. Banken vil ikke gi deg bolig lån. Mobilselskaper og nettbutikker nekter deg å kjøpe varer eller tjenester på kreditt. Svært få er dessuten kjent med at stadig flere rekrutteringsbyråer spør om privatøkonomi i forbindelse med intervjuer.

Dersom privatøkonomien er kommet ut av kontroll er det beste rådet at du søker hjelp. Du kan enten ta kontakt med den kommunale gjeldsrådgiveren eller Bank2 som er en av få banker i Norge som har spesialisert seg på å refinansiere mislighold med sikkerhet i bolig. Straks misligholdet er bragt i orden, slettes betalingsanmerkningen. Og husk at betalingsanmerkningen lagres ikke noen steder etter at den er gjort opp!