5 grunner til å bruke kredittkortet

Det finnes mange grunner til at du bør bruke kredittkort når du handler, både på reise og ellers. Her er fem gode grunner til at ditt neste kjøp bør være med et kredittkort:

1. Du kan handle helt trygt

Handler du i en nettbutikk med kredittkort, står du sterkere dersom du opplever manglende levering eller bedriften går konkurs. Ved kredittkortkjøp trekkes ikke pengene direkte fra din personlige konto, men fra bankens. Det er derfor mye lettere å få pengene tilbake dersom noe skulle skje.

LES OGSÅ: Sikker handel på nett

2. Gjennom Eika Fordel får du faste rabatter og gode tilbud

Gjennom fordelsprogrammet knyttet til kredittkortene, får du rabatter og gode tilbud. Sjekk blant annet tilgjengelige Eika Hoteller og Eika Leiebil neste gang du skal ut og reise. Eika Fordel gir deg faste rabatter og handledager – her kommer det stadig nye tilbud så følg med.

3. Du får reise- og avbestillingsforsikring

Visste du at dersom du betaler minst halvparten av reisens transportkostnader med kredittkort, får du reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet? Forsikringen gjelder både sykdom og tyveri av verdisaker i ferien. Den gjelder også ved forsinkelser i forbindelse med flyreise.

Visste du forresten at hoteller og leiebilselskaper ofte reserverer større summer i kortet ditt enn den avtalte prisen du skal betale? Bruker du et vanlig bankkort, kan det føre til at du plutselig har mindre penger å rutte med enn du hadde planlagt. Det er derfor ekstra lurt å ha som hovedregel å alltid bruke et kredittkort for slike formål, så har du alle pengene dine tilgjengelig til enhver tid.

LES OGSÅ: 8 gode grunner til at utenlandsturen bør skje på kreditt

4. Du har handlefrihet

Vaskemaskinen ryker, TV-en går i svart, og vannspruten står to meter ut av vasken på kjøkkenet. Og det verste av alt – kontoen er tom, og det er ennå en uke igjen til lønningsdag! Med kredittkort kan du være sikker på at du har råd til uforutsette utgifter når du trenger det. Dette gir ikke bare ekstra trygghet i hverdagen, men også handlefrihet.

Sjekk våre kredittkort – hvilket passer for deg?

5. Du er forsikret mot ID-tyveri

Ifølge ferske tall fra Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), har så mange som 150.000 nordmenn opplevd at noen har brukt deres identitet til å begå straffbare handlinger, blant annet ID-tyveri. Med et kredittkort fra oss er du forsikret mot dette dersom du blir utsatt for svindel. Det forutsetter at kredittkortet har vært brukt de siste 45 dagene, eller har utestående rentebærende kreditt.

Søk om kredittkort i dag