For å enkelt skille mellom private kjøp og jobbrelaterte utlegg, lønner det seg å ha et business kredittkort – men hvilket bør du velge?

Hos Eika kan du velge mellom to typer business-kort:

Kredittkort med privat ansvar
Kredittkort med bedriftsansvar

Les også: Slik skiller du egen økonomi fra bedriftens

Hovedforskjellen mellom disse kortene er ansvarsforholdet. Med et business-kort med privat ansvar, er det kortholder som er juridisk ansvarlig for all bruk av kortet. Dette er den vanligste formen som de fleste bedrifter bruker, særlig bedrifter som har flere ansatte. Da er det også kortholder som kredittvurderes når det settes kredittgrense, og dette baseres på vedkommendes betalingsevne. Den ansatte skriver reiseregninger og/eller utleggsskjemaer for å få igjen pengene for den bruk som man har for arbeidsgiver.

Med et kredittkort med bedriftsansvar blir bedriften kredittvurdert, og kredittgrensen er basert på bedriftens betalingsevne. Her er det bedriften som er juridisk ansvarlig for all bruk av kortet, og ikke du som privatperson. Dette er en enklere måte for mindre bedrifter, for eksempel hvor eier og bruker er en og samme person. Da blir kostnadene ført direkte mot bedriften, og brukeren trenger bare å ta vare på kvitteringer sammen med fakturaen.

Begge kortene har inkludert reise- og avbestillingsforsikring, i tillegg til de andre fordelene kredittkort fra Eika har.

Søk om Business Kredittkort

For deg med utlegg gjennom jobb.

Slik skiller du egen økonomi fra bedriftens

Bruker du kredittkort når du er på reise gjennom bedriften? Nå kan du enkelt skille mellom private kjøp og jobbrelaterte utlegg.