Unngå valutafella i utlandet

Det er mye å tenke på når du reiser på ferie og skal omstille deg til å betale med utenlandsk valuta. Har du sjekket kursen? Betaler du med kort eller kontanter? Det er mange kostbare feller å gå i. Her er noen enkle tips som sikrer at ferien ikke blir dyrere enn nødvendig.

1. Bruk valutakalkulatoren aktivt
Som Eika-kunde har du en egen valutakalkulator tilgjengelig i Mobilbanken. Det er et fint verktøy når du har behov for å gjøre en kjapp omregning fra fremmed valuta til norske kroner. Tar du deg tid til å bruke kalkulatoren, får du nøyaktig pris på det du kjøper.

Har du ikke mobilbank? Last ned her

2. Ikke ta ut for mye kontanter på forhånd
Ta ut nok utenlandsk valuta til at du kommer deg fra flyplassen og til hotellet der du skal bo, men ikke særlig mer. Generelt vil det nemlig være rimeligere å vente med å ta ut penger til du er i utlandet. Dette fordi kursene i en utenlandsk bank er bedre på sin egen valuta, enn kursen på utenlandsk valuta er i en norsk bank.

3. Ikke betal i norske kroner
Du har kanskje opplevd å få spørsmålet om du ønsker å betale med norsk eller utenlandsk valuta når du har handlet i utlandet? Dette er spesielt vanlig i land som Sverige og Storbritannia. Svaret er at du alltid vil betale i oppholdslandets valuta, ikke i norske kroner. Du vil nemlig tape på vekslingskursen som bestemmes i butikken du handler i.

4. Bruk kredittkort til betaling
Betaler du over 50 prosent av reisens totale kostnader med kredittkort, har du automatisk kostnadsfri reise- og avbestillingsforsikring. Det er også lurt å bruke kredittkortet når du handler i utlandet, siden pengene ikke trekkes direkte fra kontoen din. Når du betaler depositum eller foretar en reservasjon, vil det ikke påvirke brukskontoen din. I tillegg unngår du problemer om kortet blir feilbelastet eller misbrukt.

Flere grunner til at utenlandsturen bør foregå på kreditt får du her

10 veldig gode grunner til å bruke kredittkort. Ofte.

Kredittkort gir flere fordeler enn mange av oss tenker på i det daglige.