Månedens forbruker: August 2016
Navn: Bjørn Tennebekk
Alder: 45
Sivil status: Gift
Kommer fra: Bergen
Yrke: Hybelutleie

LES OGSÅ: Jeg er inkassobyråenes drømmekunde

Er du glad i å shoppe?
– Det blir feil å beskrive meg som en shoppegal mann. Jeg shopper det jeg trenger, helst når jeg kan oppnå gode priser. Alt jeg kjøper vil jeg gjerne ha billigst mulig.

Når kjøpte du noe sist?
– Jeg kjøper noe hele tiden, og jeg prøver å være flink med å kjøpe mindre gaver til min kone. Det setter hun pris på.

Shopper du ting du strengt tatt ikke trenger?
– Egentlig ikke. Jeg kjøper det jeg har behov for. Jeg er ikke tilhenger av bruk og kast. Jeg prøver slite på det jeg har om det er klær, sko eller andre ting.

Betaler du regninger på forfall?
– Jeg er nokså normal. Det kan jo glippe en regning fra tid til annen, men stort sett er jeg innafor når det gjelder forfallsdatoer.

LES OGSÅ: Derfor bør du samle alle smålån

Er det pinlig å få purringer eller brev fra inkassobyrå?
– Jeg har fått både purring og inkasso, men det er sjelden. Det skyldes i så fall en forglemmelse mer enn at jeg ikke gjør opp for meg.

Burde hverdagsøkonomi fått større plass i skolen?
– Folk burde lære seg privatøkonomi tidlig. Privatøkonomi er et fag som følger deg resten av livet og det er greit å vite forskjellen på inntekter og utgifter.

Er du opptatt av prisene når du er i matvarebutikken?
– Ja, det er jeg. Jeg er opptatt av lavest mulig priser. Samtidig er jeg opptatt av kvalitet på matvarene. Jeg velger kombinasjonen god kvalitet og lav pris, derfor blir det som oftest Rema 1000 på meg.

Handler du mer når det er salg?
– Jeg er alltid tilhenger av en god deal. Ser jeg noe jeg trenger eller kan komme til å trenge, er jeg nok svakere for salg enn ellers. Jeg er kanskje over snittet interessert i duppeditter.Vi reiser mye og det er mye å spare på å gjøre litt undersøkelser før man bestiller turer til utlandet.

Hva er en akseptabel månedslønn i dine øyne?
– Rundt 30.000 kroner brutto bør man ha for å kunne være deltaktig i dagens samfunn.

LES OGSÅ: Slik fikk Kåre en økonomisk omstart

Hvem er flinkest med økonomi, kvinner eller menn?
– Jeg er fristet til å svare menn, men det kan selvfølgelig være kvinner. Jeg har en kone som er flink med økonomi, men vet ikke om hun gjenspeiler den normale kvinnen. Kvinner er i alle fall mye mer glad i å shoppe, og det er jo ikke alltid god økonomistyring.

Frykter du at du kanskje en dag går på en økonomisk smell?
– Jeg leier ut hybler og så lenge det er kamp om utleieboliger er ikke økonomisk kollaps det jeg frykter mest. Dessuten tjener min kone forholdsvis godt, så jeg satser på at det forblir fortsigbarhet i privatøkonomien også de neste årene.