Arbeidsledighet. Sykdom. Samlivsbrudd. Spillavhengighet. Overforbruk. Dette er typiske årsaker til at du havner bakpå økonomisk og blir registrert som dårlig betaler. Bank2 setter i disse dager ekstra fokus på misligholdt gjeld med budskapet – Vi kan hjelpe!


Gjennom en nasjonal annonsekampanje vil banken nå kvinner og menn i alle aldre og fra alle samfunnslag. Det er nemlig ikke slik at det er én gruppe mennesker som pådrar seg økonomisk mislighold. Ulike livshendelser påvirker mange ganger også privatøkonomien – negativt.

(fortsetter under bildet)

GJELDER MANGE NORDMENN
Ferske tall fra Bisnode viser at det er 253 000 nordmenn som har en eller flere betalingsanmerkninger. Dette er mennesker som ikke lenger er kredittverdige.Tradisjonelle banker er lite imøtekommende når kundene har havnet i mislighold. Siden 2005 har Bank2 spesialisert seg på å hjelpe privatpersoner som av ulike årsaker havner i økonomisk uføre.

ØNSKER Å RYDDE OPP
– De aller fleste som har kommet i økonomisk mislighold ønsker å rydde opp, sier Frode Ekeli, administrerende direktør i Bank2. Ekeli sier at kampanjen også har til hensikt å synliggjøre at mennesker fra alle samfunnslag kan gå på en økonomisk smell.

(fortsetter under bildet)

KVIER SEG
–  Mange av dem som opplever økonomisk uføre kvier seg for å be om hjelp, og da blir det som regel bare verre. Økonomiske problemer må den enkelte ta initiativ til å ta tak i. Kampanjen skal vise at Bank2 er en veiviser som kan rydde opp i mislighold, fortsetter Ekeli.

Vanligvis foregår hjelpen fra Bank2 ved at rådgiveren har dialog med kreditorer og får til en løsning som gjør at kunden får mulighet til å refinansiere all misligholdt gjeld.

FORUTSIGBARHET
– Like viktig er det at det skapes en økonomisk plattform som er forutsigbar for dem som trenger hjelp. Ved å refinansiere misligholdt gjeld, som kan bestå av ulike forbrukslån og kredittkort, får du ett lån å betjene til langt lavere rente, sier Bank2-sjefen.