I løpet av de neste tre ukene kommer feriepengene. Bruk litt penger på deg selv, og har du misligholdt gjeld bør den krympes inn.

Det er den klare anbefalingen fra kommunikasjonsansvarlig Kristine Jeanette Vestad i Bank2.
– Vi har et stort antall kunder som ønsker å rydde i egen økonomi gjennom refinansiering. Samtidig er det en kvart million nordmenn som har betalingsanmerkninger. Da er det viktig å oppfordre til å kvitte seg med mange smålån og mislighold om man har muligheten. Men selvfølgelig må folk bruke litt ekstra på seg selv når feriepengene kommer, sier hun.

Kristine Jeanette Vestad i Bank2

Kristine Jeanette Vestad i Bank2

For mange nordmenn utgjør feriepengene nesten dobbel utbetaling. Derfor synes Vestad at man kan tillate seg å bruke litt mer enn vanlig på seg selv. Likevel har hun noen tips som kan være verdt å lytte til.

LES OGSÅ: Derfor bør du refinnsiere alle dine smålån

Misligholdt gjeld er gammel gjeld som ofte står oppført med betalingsanmerkning. Anmerkningen gjør at du ikke får lån eller annen finansiering så lenge anmerkningen står der. Gjør du opp misligholdet forsvinner anmerkningen umiddelbart.

Mange smålån er lettere å pådra seg enn du tror. Har du benyttet deg av ulike former for betalingsutsettelser og avdragsordninger har du sikkert flerte kreditorer som skal betjenes. Betal ned på smålån, eller kombiner gjerne dette med noe økonomisk egeninnsats og ta opp et lån i tillegg som gjør at du kan løse ut smålånene. Det vil koste deg langt mindre penger hver måned.

LES OGSÅ: Slik fikk Kåre en økonomisk omstart

Reisen betalt med kredittkort er ganske vanlig i forkant av ferien. Om du betalte din ferie tidligere i år og benyttet kredittkortet kan det være smart å gjøre opp den regningen nå.

Bygg buffer om det inntreffer ruskevær i økonomien. Ha alltid en litt ekstra i bakhånd, minst en månedslønn.

VISSTE DU AT juni er den måneden folk i størst grad betaler ned på misligholdt gjeld? Dette vises i antallet betalingsanmerkninger ved at det vanligvis er langt færre registrert med anmerkninger i juni og juli enn ellers i året. Toppmåneden er desember.

VISSTE DU AT det er er mulig å få god og kyndig hjelp om du har misligholdt gjeld. Bank2 var den første banken som spesialiserte seg på å bistå bedrifter og enkeltpersoner i økonomisk opprydding. Siden 2005 har vi gjort livet lettere for tusenvis av nordmenn.