Har du flere smålån bør du samle disse til et stort lån. Refinansiering gir en bedre økonomisk hverdag.

LES OGSÅ: Slik fikk Kåre en økonomisk omstart med Bank2

– Som forbruker blir man daglig fristet av forbrukslån, kjøpskreditter og betalingsutsettelser. Slike ordninger bidrar til at folk kan kjøpe seg ny TV, mobiltelefon, hvitevarer eller møbler. Vi vet at svært mange har flere små lån, og den beste anbefalingen er å slå sammen disse lånene gjennom refinansiering. Da blir som oftest den månedlige økonomiske byrden veldig mye lettere å bære, sier kommunikasjonsansvarlig Kristine Jeanette Vestad i Bank2.

Kristine Jeanette Vestad er kommunikasjonsansvarlig i Bank2

Kristine Jeanette Vestad er kommunikasjonsansvarlig i Bank2

Lengst erfaring
Bank2 er den banken i landet som har lengst erfaring med refinansiering av misligholdt gjeld, og gir også refinansiering til forbrukere med flere lån som ønsker generell opprydning.

– Har man flere lån øker risikoen for at privatøkonomien kommer ut av kontroll. Vi har fått tilbakemeldinger fra namsfogder om at det er rekord i antallet avgjørelser om påleggstrekk i lønn. Vi er overbevist om at mange kunne unngått dette ved å ha vurdert mulighetene for å refinansiere smålån, sier Vestad.

Smågjeld
Over to sider (mandag 14. mars) har Finansavisen en større reportasje om nettopp hvor smart det er å samle all smågjeld.

Finansavisen anbefaler å samle smålån

Finansavisen anbefaler å samle smålån

– Mindre kreditter koster rentemessig svært mye, gjerne 25 prosent. I tillegg skal man betale avdrag. Med flere smålån vil dette ofte belaste privatøkonomien på en usunn måte og veien til betalingsanmerkninger kan være kort, sier Vestad.

Les mer om refinansiering her.