Misligholdt gjeld blir enklere å refinansiere når det strammes kraftig inn for å gi forbrukslån. Finanstilsynet lemper nemlig på restriksjonene om du skal refinansiere slike lån. Finanstilsynet gikk i forrige uke ut med nye regler som gjør det vanskeligere å få forbrukslån. 


Unntak
Likevel gjøres det unntak om du skal refinansiere forbrukslån til bedre vilkår. Akkurat i dag er det svært mange nordmenn som har skyhøy rente på denne type lån. I tillegg er det 243.000 nordmenn som har en eller flere betalingsanmerkninger, og på toppen av listen over mislighold figurerer forbrukslån og kredittkortgjeld.

– Er enig
– Vi er tilfreds med at Finanstilsynet gjør denne tilpassingen. Vi er glade for at det lempes på kravene når det kommer til refinansiering av slike lån. Det er nettopp refinansiering mange har behov for, sier administrerende direktør Frode Ekeli i Bank2.
Banken har spesialisert seg på refinansiering av spesielt misligholdt gjeld, hovedsakelig med pant i fast eiendom. Tradisjonelle banker refinansierer sjelden mislighold.

Utstrakt hånd
– På mange måter vil jeg si at Finanstilsynet gir en utstrakt hånd til dem som sliter med høy forbruksgjeld med dårlige betingelser. Jeg tolker også uttalelsene fra Finanstilsynet som en generell oppfordring til å få refinansiert forbruksgjeld til bedre betingelser, sier Ekeli.

Har du en krevende økonomisk situasjon kan du søke om refinansiering i Bank2.