Færre personer pådro seg betalingsanmerkninger i juli.

Ved inngangen til august stod 246 156 personer oppført med en eller flere betalingsanmerkninger.

NÅDDE TOPPEN I DESEMBER
Det høyeste antallet ble notert i desember i fjor med nær 256 000 personer. I løpet av dette drøye halve året har nærmere 10 000 personer gjort opp den misligholdte gjelden og forsvunnet ut av registrene over dårlige betalere.

LES OGSÅ: Slik fikk Kåre en økonomisk omstart

ØKNING SEPTEMBER-DESEMBER
Det har vært nedgang fra måned til måned siden toppen i desember. Men trekker man inn månedsstatistikken for hele 2015, kan det også være grunn til bekymring. Utover høsten i fjor økte antallet personer med betalingsanmerkninger sterkt i perioden september-desember. Analytiker i Bisnode, Tore Lia, har tidligere uttalt at folk i større grad gjør opp misligholdt gjeld første halvår, før misligholdet igjen skyter fart mot slutten av året.

LES OGSÅ: Derfor bør du samle alle smålån

FORBRUKSLÅN OG KREDITTKORT
Misligholdet som topper statistikken er forbrukslån og kredittkort. Det tar rundt fire måneder fra et ubetalt krav blir ført opp som betalingsanmerkning. Det betyr at det er forbrukslån/kredittkortgjeld som er tatt opp gjennom sommeren som gjenspeiles i betalingsregistrene mot slutten av året.

HJULPET TUSENVIS
Ingen tradisjonelle banker gir lån eller annen finansiering til personer med betalingsanmerkninger. Bank2 er en av få banker som har bygget et sterkt konsept rundt økonomisk friskmelding, og har siden starten i 2005 hjulpet over tusen personer med en økonomisk omstart. Dette skjer gjennom refinansiering slik at smålån og misligholdt gjeld kan gjøres opp. For skyldneren betyr dette bedre økonomi, mer forutsigbarhet og slutten på purringer og inkassobrev. Dersom du har behov for bistand kan du kontakte Bank2.

LES OGSÅ: Slik rammer betalingsanmerkningen

BILDE ØVERST: Frode Ekeli, adm.dir i Bank2.