Nesten 10.000 personer har forsvunnet ut av statistikken over dårlige betalere siden inngangen til januar i år. Det er det største antallet på svært mange år.– Først og fremst er det gledelig for dem det gjelder. Dette er personer som har gjort opp misligholdt gjeld og dermed ikke er såkalt økonomisk svartelistet, sier salgs- og markedssjef Petter Bjørnstad i Bank2.

LES DENNE: Han startet «lånekarrieren» på skolen

God trend
Ved inngangen til april står 245 207 personer registrert med en eller flere betalingsanmerkninger. Tilsvarende ved inngangen til januar var 255 020 personer.
– Det er flere som har gjort opp mislighold enn vi ventet, selv om vi er i en periode av året hvor trenden er at flere gjør opp gamle forpliktelser. Motsatt trend ser vi ofte på høsten ved at flere blir registrert med anmerkninger, forklarer Bjørnstad.
Tallene er innhentet fra Bisnode som følger kredittverdigheten til nordmenn. Bjørnstad tror at enda flere vil gjøre opp for seg frem mot sommeren.

LES OGSÅ: Du blir psyk av misligholdt gjeld

Større evne og vilje
– Spesielt i perioden der det utbetales skattepenger og feriepenger ser vi at både evnen og viljen til å gjøre opp regninger som har havnet på etterskudd er ganske stor, sier han. Salgs- og markedssjefen har en klar anbefaling til dem som har havnet økonomisk bakpå:
– Ikke vent med å ta grep. Ta kontakt med kreditorene eller inkassobyrået og finn en løsning.

LES OGSÅ: Bank2 kan kanskje hjelpe deg

Spesialisert bank
Bank2 er en av få spesialiserte banker som bistår nordmenn som sliter med økonomien. Selv om forbrukslån og kredittkort er en gjenganger, er det også andre faktorer som spiller inn i privatøkonomien som overforbruk, arbeidsledighet og samlivsbrudd.

Bank2 har siden 2005 hjulpet tusenvis av nordmenn til å få en økonomisk omstart.