For første gang på mange år er det nedgang i antallet personer med betalingsanmerkninger. Samtidig viser den misligholdte gjelden nedgang.

Ferske tall fra Bisnode slår fast at den misligholdte gjelden fra betalingsanmerkninger er redusert med cirka en milliard kroner fra mars til april.

LES OGSÅ: Derfor bør du samle alle smålån

Kristine Jeanette Vestad, Bank2

Kristine Jeanette Vestad, Bank2

Gledelige tall
Det er nå 251 867 personer som har én eller flere betalingsanmerkninger. I januar var tilsvarende tall 253 198 personer.
– Med tanke på stigende arbeidsledighet det siste året er dette tall som viser en svært positiv tendens, selv om det totale misligholdet fremdeles er høyt, sier kommunikasjonsansvarlig Kristine Jeanette Vestad i Bank2.
Den misligholdte gjelden er på drøyt 48 milliarder kroner. Til sammenligning var den halvannen milliard høyere i januar.

LES OGSÅ: Slik sletter du en betalingsanmerkning

Øker livskvaliteten
– Flere har gjort opp gammel gjeld. Vi er blant de få bankene som refinansierer smålån og misligholdt gjeld slik at folk skal kunne få en økonomisk omstart. Det er viktig å få ryddet opp i misligholdt gjeld. Får man kontroll over økonomien øker det også livskvaliteten, sier Vestad. Hun tror de positive signalene fortsetter.

– Vi går inn i en tid hvor det skal utbetales skattepenger og feriepenger. Erfaringsmessig registrerer vi at mange bruker disse ekstra pengene til å rydde opp i mislighold, sier Vestad.

LES OGSÅ: Slik fikk Kåre en økonomisk omstart

Har du økonomiske utfordringer – her kan du lese om refinansieringring