Ikke kast pengene bort på kostbar sydentyr. Ta med familien på opplevelsestur i ditt eget land til en brøkdel av prisen.

Norge er kanskje verdens beste ferieland. Har du bil ligger veien bokstavelig talt åpen til alt du ønsker å oppleve.

VISIT NORWAY
Har du ikke bil, er det faktisk rimelig å leie bil i ferien. På Visit Norway finner du mange spennende opplevelser i ditt eget land.
Er du medlem av et boligbyggelag, en fagforening eller for eksempel COOP kan det ligge store rabatter å hente på dette, spesielt på overnattingssteder.
Sogn og Fjordane betegnes som trivselsfylket, og på Sognefjord finner du raskt ut hvilke akitiviteter som passer for dere.

PLANLEGG
Vi anbefaler IKKE at du legger ut på måfå, altså bare kjører avgårde i en eller annen retning. Planlegging er viktig, og faktisk en del av opplevelsen.

SJEKK UT KOMMUNENE
Finn ut hva dere har lyst å se og oppleve. Bruk Google som innfallsport til å sjekke ut hvilke aktiviteter det finnes på de forskjellige stedene (what to do in…). Du kan også sjekke nettsidene til de ulike kommunene. Alle norske kommuner har samme konstruksjon på nettadressen (www.navn.kommune.no). Kommunene er flinke til å markedsføre aktiviteter som finnes i sitt område og de fleste har egen turistinformasjon.

 

kano på vannet

FAMILIEPAKKER
Dere kan få rimelige familiepakker på hoteller, og campinghytter er enda rimeligere. Kjøper dere et telt og en kjølebag kan det virkelig bli rimelig.
Det finnes vel ikke noe koseligere enn å dra på biltur og samtidig nyte de mange flotte rasteplassene som finnes langs veiene i Norge.

ROBÅT ELLER KANO
Det koster ingenting å gå i Jotunheimen eller andre fjell. Strendene våre er gratis. Det koster ingenting å bruke fjordene, og leie av en robåt koster nesten ingenting.
Robåt kan gjøre fisketuren riktig så idyllisk. Mange steder er det også kano-utleie. Og husk at du får akkurat den samme gode grillukten av en rimelig engangsgrill om det er fisk, kjøtt eller pølser som skal tilberedes ute i naturen.

ALLE HAR NOE Å BY PÅ
Siden vi bor i et værutsatt land kan det også være greit å vite at det finnes svømmehaller som har en relativt lav inngangspris, samt museer eller rett og slett byvandring i en ukjent by. Alle kommuner har et eller annet å by på. Derfor er det viktig å sjekke ut informasjonen på nettadressen til den enkelte kommune.

SPØR PÅ FORHÅND
Skal dere ha overnatting kan det være greit å se noen dager frem, altså ta kontakt med overnattingssteder og spørre hva dere kan få en overnatting for…

Dette er ferien som garantert gir deg opplevelser. Den er mye rimeligere enn en sydentur. Og du kan faktisk bli like brun i Norge som sydenfarerne.

GOD TUR!