På dagtid er Bo W. Kielland banksjef, mens etter jobb er det hamskifte og banksjefen forvandles til en fartsglad racingkjører.

Banksjefen i Bank2 kjørte nylig Corsa Italiana og sikret førsteplassen i den største klassen med en Alfa Romeo 156 V6 1998 modell. Sammenlagt ligger han nå på 2.plass med fire løp igjen. Han satser på å kopiere førsteplassen fra i fjor. Til daglig bistår Kielland kunder med refinansiering i banken, gjerne personer som har gått på en økonomisk smell.
– Er dette en vanlig fritidssyssel blant folk i finansbransjen?
– Nei, de kaller meg bare for bankmannen, og det illustrerer vel at jeg er nokså alene, humrer Kielland.
Har du kunder som driver med racing?
– Ingen, jeg har prøvd å rekruttere noen, men jeg har ikke blitt møtt med den store entusiamen.

40-års krise
Kielland startet som racingsjåfør i en alder av 39. Han kaller det sin 40-års krise, og er blitt hekta. Sammenlagtseieren i 2014 har ikke akkurat dempet iveren.
– Jeg er inne i min fjerde sesong. Det er en morsom og interessant sport, sier han. Som det ligger i navnet må bilene være av italiensk merke, og minimun 15 år gamle.

bo02pdf
Dette er bilen Bo W. Kielland kjører.

Gifter seg
Om to uker (4.juli) gifter 43-åringen seg.
– Hun synes det er gøy at jeg driver med motorsport. Personlig er hun kanskje litt avmålt, men hun ser jo hvor happy jeg blir av dette.
– Hva med dine to døtre, er de like entusiastiske?
– Jeg tror døtrene mine synes det er kjekt at pappaene driver med racing, spesielt når jeg får pokaler. Da er det ekstra stas, sier han.
– Hvor fort går det på det meste?
– På de kjappeste banene ligger jeg opp mot 200 kilometer i timen, mens rundt 180 er mer vanlig, sier Kielland.