Siden inngangen til januar har 2349 nordmenn betalt seg ut av registeret for betalingsanmerkninger. Det viser de siste tallene som Bank2 har innhentet fra kredittoplysningsbyrået Bisnode. Til tross for reduksjonen er likevel over en kvart million nordmenn økonomisk svartelistet. 


REDUKSJON
Idet nyttårsrakettene ble skutt i været var det totalt 255 020 personer som stod oppført med en eller flere betalingsanmerkninger. Ved inngangen til mars er dette redusert med 2390 personer. Likevel er over en kvart million nordmenn  økonomisk svartelistet. Dette er krav som dessuten ikke er knyttet tvist til.

LES OGSÅ: Slik vil Bank2 nå dårlige betalere

GJØRE OPP
Det finnes i realiteten bare én måte å komme seg ut av registeret for betalingsanmerkninger: Gjøre opp misligholdt gjeld. Da forsvinner anmerkningen(e) nokså raskt. Dersom misligholdt gjeld blir ettergitt i forbindelse med refinansiering vil sannsynligvis ikke stå oppført som dårlig betaler.

LEST DENNE: Pengeproblemer går i arv

FIRE MÅNEDER
Det meste av misligholdet er forbrukslån eller kredittkort. Men også ubetalte regninger for strøm, mobiltelefon, håndverkere og skattekrav blir registrert. Vanligvis tar det fire måneder fra forfall til gjelden blir karakterisert som mislighold slik at du pådrar deg anmerkning. Da blir du i realiteten økonomisk svartelistet og tilgang til nye lån og avdragsordninger på forbrukskjøp blir så og si umulig.