Brennhett boligmarked gjør at flere kan søke om refinansiering med sikkerhet i egen bolig

I 2020 steg boligprisene med oppunder ti prosent på landsbasis. Dette kan representere en gyllen mulighet for å rydde opp i privatøkonomien.

Lave renter og et uvanlig lavt antall boliger for salg sørget for at 2020 ble et sterkt år i boligmarkedet. Ifølge Eiendom Norge steg prisen på norske boliger i gjennomsnitt med 8,7 prosent gjennom fjoråret.

– Mange av kundene våre benyttet muligheten til å rydde opp i egen privatøkonomi gjennom refinansiering, forteller Petter Bjørnstad, markedssjef i Bank2.

Når boligen din stiger i verdi reduseres gjeldsbrøken. Da kan det i neste omgang bli enklere for deg å bake inn annen usikret og dyr gjeld i boliglånet dersom du har behov for det.

Norske husholdninger i verdenstoppen på usikret gjeld

Tall fra en rapport Finanstilsynet publiserte i november 2020 viser at over 3,2 millioner nordmenn har usikret gjeld. For mange kan den usikrede gjelden være vanskelig å betjene i kombinasjon med stort boliglån. Ifølge rapporten har det vært en klar økning i omfanget av misligholdte forbrukslån.

– I Norge har tilgangen på usikret kreditt vært god, og for noen kan de økonomiske forpliktelsene i etterkant bli for store. Dette gjelder spesielt dersom det skjer uforutsette hendelser som for eksempel samlivsbrudd eller tap av fast arbeid, sier Bjørnstad.

Uansett hva som er årsaken til at du har en økonomisk utfordring, kan du få lån hos Bank2 med sikkerhet i egen bolig. Boligprisene fortsetter å stige inn det nye året, og i januar hadde var nominell prisvekst for norske boliger på 2,3 prosent, ifølge Eiendom Norge. Her kan du lese mer om refinansiering med sikkerhet i egen bolig.

– Tall fra i fjor og utsiktene for året som kommer gir gode forutsetninger for å kunne refinansiere dyr og uhåndterbar gjeld, fortsetter Bjørnstad.

Når de tradisjonelle bankene sier nei, kan Bank2 tilby refinansiering med sikkerhet i egen bolig

Har du dyr usikret gjeld i tillegg til et høyt boliglån kan det være vanskelig å refinansiere i de tradisjonelle bankene. Strenge generelle krav åpner ikke opp for individuelle vurderinger.

– Ved avslag i banken kan nye forbrukslån og annen usikret kreditt fremstå som eneste løsning. Det gjør bare situasjonen verre, sier Bjørnstad.

Der tradisjonelle banker rister på hodet vil Bank2 vurdere saken.

– Alle står i en unik situasjon, og vi ønsker å vurdere hvert enkelt tilfelle. Våre rådgivere står klare til å bistå dersom du trenger hjelp. Målet vårt er å lage en håndterbar nedbetalingsplan hvor den totale rentebelastningen er lavere enn den du har i dag, avslutter Bjørnstad.

Sjekk ut vår lånekalkulator her.

Låneeksempel: Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291, –