Flere kvitter seg med misligholdt gjeld

Bank2 – som er spesialisert på å hjelpe personer med misligholdt gjeld – opplevde en markant økning i antallet henvendelser i 2017. Pågangen har fortsatt i år.


Bank2 ble etablert i 2005 og aldri før har banken fått så mange henvendelser. Salgs- og markedssjef Petter Bjørnstad tror det er ulike forklaringer på de mange henvendelsene. 

Rydde i privatøkonomien

Umiddelbart er jeg fristet til å si at alle henvendelsene skyldes at flere ønsker å gjøre opp for seg. Når folk først tar kontakt med oss er det gjerne med et ønske om å rydde i privatøkonomien, sier han.
Tall fra Bisnode viser at bare fra desember til januar ryddet cirka 5000 personer opp i sitt eget mislighold og kvittet seg samtidig med betalingsanmerkningene. 

Positive

Salgs- og markedssjefen sier det er vanskelig å gi ett entydig svar som årsak til økningen i henvendelsene.
– Generelt oppfatter vi at personer som har havnet økonomisk bakpå, er både villige og positive til å gjøre opp for seg. De leter etter en løsning som kan gi dem en vei ut av det økonomiske uføret, påpeker han.
Mer enn 250 000 nordmenn står nå oppført som dårlige betalere. 

Vilje og evne

Er det vilje til å gjøre opp misligholdt gjeld, klarer vi som oftest å løfte evnen hos den enkelte kunde slik at det blir mulig å tilbakebetale gjelden gjennom en forutsigbar og god refinansiering, sier Bjørnstad. Han sier videre at det er viktig å rydde opp i mislighold. Dersom du står oppført med betalingsanmerkninger kan det være svært vanskelig å få lån til bil og bolig.
– Selv det å få et lite lån til et nytt kjøleskap eller vaskemaskin som plutselig ryker kan være svært krevende i en slik situasjon, sier Bjørnstad.

Bank2 er en bank som kan hjelpe deg. Har du fast inntekt, eier en bolig eller andre som kan stille kausjon eller sikkerhet for deg, kan veien til en økonomisk omstart være svært kort. Når du betaler den misligholdte gjelden, forsvinner også betalingsanmerkningene umiddelbart. Vi har hjulpet mange ut av mislighold. Her kan du lese om mannen som fikk slettet 40 anmerkninger med refinansiering fra Bank2.

Trenger du hjelp? Her kan du enkelt sjekke hvilke muligheter du har.

Låneeksempel: Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-