De fleste drømmer om sol, varme og Syden i sommer. Med enkle grep kan din sydentur være sikret.

Mange tar opp forbrukslån for å reise til Syden. For noen fungerer det fint. Med enkle grep kan du kanskje få hele turen dekket gjennom minimal egeninnsats. Gjør du grepene Kristine Jeanette Vestad i Bank2 foreslår, kan hele eller deler av sydenturen være i innen rekkevidde:

Kristine Jeanette Vestad i Bank2

Kristine Jeanette Vestad i Bank2

1) Kontakt banken din, be om lavere rente på boliglånet. Alt for mange gidder ikke ringe banken for å be om lavere rente. Er du en god bankkunde og har lån innenfor 60 prosent bør du få en rente på maksimum 2,1 prosent

LES OGSÅ: Derfor bør du samle alle smålån

2) Sjekk forsikringene dine – hva du betaler – og hva konkurrentene er villige til å gi deg i pris. Vanligvis mye å spare på et forsikringsbytte.

3) Sjekk hva du betaler i mobilbruk hver måned. Har du et dyrt abonnement er det som å kaste hundrelapper ut av vinduet – hver måned.

4) Skriv ned handleliste og du sparer mye penger fra uke til uke, en familie bør kunne redusere med minst tusen kroner i uken. Husk at småhandling er kostbart. Er du sulten i tillegg når du er i dagligvarebutikken, er det ekstra kostbart.

5) Har du flere smålån kan du enkelt refinansiere disse og du merker umiddelbar effekt i lommeboken. Her kan du refinansiere dine smålån.

6) Dropp treningssenteret – og du sparer fra 400 til 600 kroner hver måned.

LES OGSÅ: Slik fikk Kåre en økonomisk omstart

7) Tank diesel eller bensin på søndager eller tidlig mandag, da er literprisen ofte både to og tre kroner lavere enn ellers.

8) Sjekk hva du betaler i strøm, og sammenlign din pris med andre leverandører på Strømpriser

9) Sjekk alltid med flere leverandører før du kjøper deg en ny forbruksvare. Handler du på nettet er det ofte tilbud du ikke får i butikken. Men spør deg samtidig om du virkelig har brukt for en ny ting…(penger spart er penger tjent). Finn.no er en god markedsplass for rimelige merkevarer.

10) Følger du sjekk-listen over kan du tenke at det ikke er mulig å sikre sydenturen, sommerren er jo her snart. Starter du på sjekk-listen i dag, kan du tillate deg å ta opp et forbrukslån der du betaler tilbake om seks eller ni måneder mot et lite gebyr. Det betyr at når sydenregningen kommer på slutten av året, har du kanskje hele eller store deler av pengene klare. Fordi du gjennom enkle grep har redusert utgiftene dine, måned for måned, og belønningen ble en sydentur!

Ønsker du finansiering med sikkerhet?