Christian Vennerød skapte skilsmisseregnearket og er en av grunnene til at nordmenn elsker å lese om hverdagsøkonomi. 

Den store interessen  er også grunnen til at min.bank2.no er lansert. Nordmenn er opptatt av alt som vedrører den daglige økonomien som involverer renter, bolig, skatt og gebyrer.

– Vi endret Norge

Vennerød er sammen med Carsten O. Five en av gründerne av bladet Dine Penger og en av grunnene til at norske medier etterhvert satt privatøkonomi høyt på prioriteringslisten. I dag er Dine Penger eid av VG, og hver dag leverer bladet forbrukerreportasjer til nettstedet vg.no. Vennerød er dessuten inne i sin 10. sesong som programleder av Luksusfellen på TV3. Økonomen kunne imidlertid tenkt seg enda mer forbrukerstoff i mediene.

– Vi endret Norge på mange områder, og det viktigste var barnebidrag ved skilsmisse.  Vi dokumenterte at det var lønnsomt å få ansvaret for barna. Dette hindret kloke barnefordelinger mellom  skilte foreldrene, sier Vennerød. Sammen med en annen økonom i Dine Penger brukte han en uke på å lage det store «skillsmisseregnearket».

Til politikerne

–  Der kunne man skrive inn ulike lønninger for mor og far, ulike barnefordelinger, NAV-støtte og normale kostnader ved å ha barn i ulike aldre. Dermed fikk man se den økonomiske konsekvensen ved  barnefordelinger. Vi lagde hovedoppslaget i Dine Penger og sendte bladet med regnearket til alle stortingsrepresentantene og departementet. Politikerne skjønte tegningen, og endret etter hvert reglene til dem vi har i dag, sier Vennerød.

..man kan se den økonomiske konsekvensen av barnefordelinger

Den fargerike økonomen skulle gjerne sett at mediene satte enda flere viktige saker på kartet.

Staten tok det meste

– Dagsorden er det forbrukerøkonomer og Forbrukerrådet som setter. Jeg ønsker at det satses enda mer ressurser på forbrukerstoff . I Dine Penger hadde vi 30 medarbeidere som bare fokuserte på forbrukeren, sier han. Vennerød viser til at Dine Penger langt på vei også gravla pensjonsforsikring som finansprodukt ved å sette tydelig dagsorden.
– Når man endelig kunne ta i bruk denne forsikringen, var kundene blitt pasienter på gamlehjem og det offentlige forsynte seg med 85 prosent av utbetalingene. Man fikk i realiteten bare tilbake sparepengene sine, sier Vennerød. Han har fortsatt et stort hjerte for hverdagsøkonomi.
– Jeg er glad for at at hverdagsøkonomi opptar folk i så stor grad. Da vi etablerte Dine Penger var det et nisjeblad for spesielt interesserte, sier han.