Hva er refinansiering? Her har du svarene

Vi opplever stadig mange henvendelser med spørsmål rettet mot refinansiering. Her finner du en oversikt over de mest etterspurte spørsmålene rundt refinansiering.


 

Hva er refinansiering?

Refinansiering er en finansiell omdisponering. Det er et lån du tar opp for å betale ned andre lån som du har – enten det er et gammelt forbrukslån, flere smålån, kredittgjeld eller opprettede handlekontoer. Hensikten med refinansiering er å oppnå bedre betingelser for å betale ned gammel gjeld. Dette gir deg en trygghet om at du nå har ryddet opp i økonomien og kan starte å konsentrere deg om din nye økonomiske tilværelse. 

 

Hva er refinansiering med sikkerhet?

Refinansiering med sikkerhet vil si at lånet du tar opp må stilles med sikkerhet i egen bolig eller andres (realkausjon), eller en kombinasjon. 

 

Hvem kan få refinansiering?

Å søke om et lån til refinansiering kan lønne seg for mange ulike livssituasjoner du befinner deg i. Våre krav er at man må kunne stille tilfredsstillende med sikkerhet i bolig og ha en økonomisk betjeningsevne. 

 

Hvordan refinansiere lån?

For at du skal kunne refinansiere lånet ditt, må søknad med nødvendig inntekts- og sikkerhetsdokumentasjon sendes inn til banken. Du kan enkelt søke via nettsiden vår og du vil få svar på lånesøknaden innen kort tid. 

 

Hvordan refinansiere kredittkort?

Samle alle smålån og søk om refinansiering av kredittkortgjeld. Fyll ut søknadsskjemaet og få svar innen kort tid. 

 

Hvordan refinansiere med betalingsanmerkning/inkasso?

Du kan enkelt søke refinansiering med betalingsanmerkning. Om du har fått betalingsanmerkninger og ønsker refinansiering av lånene dine, er det ingen grunn til panikk. Bank2 tilbyr lån fra 300.000 kroner til refinansiering av inkassolån og utlegg mot pant i bolig. 

 

Hvor lang nedbetalingstid får jeg?

Maksimal nedbetalingstid hos Bank2 er 30 år. Nedbetalingstiden vil tilpasses den enkeltes økonomi. 

 

Hvorfor ta refinansieringslån hos Bank2?

Bank2 har hjulpet tusenvis av nordmenn til en bedre økonomisk hverdag og kan tilby konkurransedyktige betingelser. Dette kan bety lavere rente, lengere nedbetalingstid eller en kombinasjon, samt fordelen ved å kun ha ett lån å forholde seg til. 

 

Typer gjeld vi kan hjelpe deg med å refinansiere?

  • Refinansiering av boliglån 
  • Refinansiering av billån
  • Refinansiering av forbrukslån
  • Refinansiering av kredittkortgjeld
  • Refinansiering av smålån
  • Refinansiering av inkassogjeld

 

Får jeg refinansiering uansett hos Bank2?

Nei. Det finnes ulike årsaker til at man i noen tilfeller ikke får refinansiering. For mer informasjon om dette, anbefaler vi at du tar kontakt med oss, så hjelper vi deg. 

 

Kan jeg få refinansiering uten fast jobb?

Vi forutsetter at du har økonomi til å kunne betjene et lån. Dersom du ikke har en fast avlønning, men arbeider på provisjon eller tilkalling kan vi vurdere dette i hver enkelt sak.

 

Når bør jeg refinansiere?

  • Når du sliter med å betjene de lånene du har
  • Når du har flere enn ett lån 
  • Når du tror at du betaler mer renter enn det du trenger 
  • Når du kan stå overfor en krevende tid økonomisk 


Låneeksempel: Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-