Refinansiering vil si å ta opp et lån med bedre betingelser

Refinansiering er et lån til å nedbetale andre lån med dårligere betingelser, eller regninger du har liggende.

Smålån
Kanskje har du flere smålån som koster mer enn det smaker. Med refinansiering sitter du igjen med ett lån. Renteutgiftene blir lavere og nedbetalingstiden utvides, alt etter hva som gir de største fordelene for deg og din økonomiske situasjon.

Du får bedre råd
Det er vanlig at folk har flere smålån, eksempelvis gjennom kreditkort, et billån eller har kjøpt den nye iPhonen eller vaskemaskinen på avbetaling. Kikker du på rentenivået på disse lånene, vil du nok oppdage at mye penger går med til renter. Og også til avdrag. Med refinansiering kan du dermed frigjøre penger hver måned som du kan spare eller bruke disse pengene til noe annet.

Er du med på rentefesten?
Har du hatt et lån i mange år, er det stor sannsynlighet for at du har dårlige betingelser. Tenk hvor mye renten har falt de siste årene. Det er vanlig at låntakere reduserer sine månedlige utgifter med tusenvis av kroner, slik at man får umiddelbar bedring i økonomien.

– Uforpliktende, selvfølgelig
De fleste som tilbyr refinansiering har et internett-basert søknadskjema. Dette er enkelt å fylle ut, og ikke bindende i det hele tatt. Ved å sende inn en slik søknad oppretter man en første kontakt, og banken får den viktigste informasjonen for å gi tilbakemelding. Et godt tilbud koster jo ingenting og er helt uforpliktende.