Månedens forbruker: Oktober 2015
Navn: Einar Øgrey Brandsdal
Alder: 39
Sivil status: Gift, tre barn
Bosted: Kristiansand
Yrke: Gründer Netthandelen.no

– Er du glad i å shoppe?
– Her er jeg vel forpliktet til å si «JA, JEG ELSKER DET» men sannheten er at jeg kan ikke fordra å handle. Er jeg på ferie, så liker jeg å å kjøpe ferskt brød på morgenen.

– Når kjøpte du noe sist?
– Det siste jeg kjøpte var vel en parkeringsbilett og noe diesel til bilen. Men sist jeg kjøpte klær var vel i Søgne for tre måneder siden.

– Shopper du ting du strengt tatt ikke trenger?
– I det daglige kjøper jeg kun det jeg trenger, og det samm gjelder klær. Men når det kommer til vannsport kan jeg kjøpe litt mer enn jeg trenger.

– Betaler du regninger på forfall?
– Niks, til kona sin store fortvilelese så gjør jeg ikke det. Slurv fra ende til annen. Betaler sikkert flere tusen i purregebyr hver eneste år. Her sliter jeg.

– Er det pinlig å få purringer eller brev fra inkassobyrå?
– Klikker hver gang jeg får det, men teller til 10 hver gang og spør meg selv, hvem sin feil er det? Jo det er din Einar, må jeg si til meg selv og så roer jeg meg og betaler.

– Burde hverdagsøkonomi fått større plass i skolen?
– Absolutt. Hverdagsøkonomi er jo noe man bruker hver eneste dag. Og en annen ting som jeg mener burde være obligatorisk på skolen, er å lære seg «touch metoden». Kan man den eneste rette skrive metoden, så ville alle kontoransatte kunne doble og tredoble effektiviteten sin når man typisk jobber med e-post.

– Er du opptatt av prisene når du er i matvarebutikken?
– Ja, ser alltid på prisene. Kjøper alltid First Price om jeg kan, bortsett fra Stabbuert leverpostei. Leverpostei forsøker jeg ikke i andre merker. Elsker lave priser, det gir meg en liten lykke i hverdagen.

– Handler du mer når det er salg?
– Generelt sett ikke. Handelens dag i Krristiansand eller elleville dager på sørlandssenteret styrer jeg unna. Jeg er mer opptatt av å handle når jeg trenger noe. Skal jeg først handle, så er jeg ofte på jakt etter godbiter til redusert pris.

– Hva er en akseptabel månedslønn i dine øyne?
– I dag kan man leve greit på 30.000 kroner brutto. Ikke mye, men er man sparsommelig så kan man leve er greit liv. Skal man ha ha råd til det meste, typisk en tur til syden en gang i året og diverse middager ute med venner i ny og ne, bør man nok ha 400.000 kroner årlig.

– Hvem er flinkest med økonomi, kvinner eller menn?
– Her må jeg passe meg for hva jeg sier i disse likestillingstider, men jeg tror generelt menn er flinkere med økonomi. Ja , bestemt menn. Men jeg må også tilføye at det er svært mange dyktige kvinnelige økonomer, det er bare ikke så mange av dem, men bevare meg vel så dyktige.

– Frykter du at du kanskje en dag går på en økonomisk smell?
– Nei, faktisk ikke. Jeg har aldri vært redd for å gå konkurs, egentlig. Alltid sett på livet som en utfordring, hvor problemer skal løses. Problemer er til for å løses som det så flott heter. At jeg kan oppleve noen dårlige år kan kanskje skje, men å gå konkurrs er jeg mindre redd for.

Les andre månedens forbruker:
Korte kjoler havner i skapet
Han er en duppeditt-freak
Fristet av fire pakker bacon