Nærmere 120 000 nordmenn betalte ikke NRK-lisensen innen fristen 31. juli og statskanalen setter i gang inkasso mot samtlige.

Flere ganger har vi her påpekt nødvendigheten av å betale NRK-lisensen i tide.

LES OGSÅ: Derfor bør du ha en økonomisk buffer

Svært kostbar
Dette er en regning som raskt blir svært kostbar om den nedprioriteres. Nå får nærmere 120 000 inkassovarsel fra NRK.
– På samme tidspunkt i 2015 ble det generert 115.000 inkassovarsler. Dersom en tar hensyn til økning i lisensmassen er det svært likt mot i år, sier konstituert avdelingsleder Audun Strand i NRK Linsensavdelinga til Nettavisen.

LES OGSÅ: Slik rammer betalingsanmerkningen

Dobling
Av totaliteten på nærmere 120 000 er det 50 000 purringer som ble betalt for sent. Betales ikke regningen innen 21. oktober, sendes saken over til Statens innkrevingssentral – SI – som er namsmannen til NRK, ifølge Nettavisen. Da øker regningen med 1025 kroner – som er tilsvarende et såkalt rettsgebyr. Det totale kravet blir da 2636,63 kroner. Det er nesten en dobling av hva lisensavgiften er i halvåret.

LES OGSÅ: Flere rydder i mislighold

Lønnstrekk
Det er imidlertid ikke alle krav som oversendes til SI. Dersom deler av beløpet er betalt og det gjenstår mindre enn 1200 kroner unngår du innkreving gjennom SI.
Uteblir betalingen innen fristen havner den hos SI, som i all hovedak baserer innkrevingen gjennom lønnstrekk. Mange mener at lønnstrekk er mer flaut enn inkasso, fordi arbeidsgiver da får innsyn i at du ikke har gjort opp regningen.

Økonomisk omstart
Bank2 er en av få banker som har spesialisert seg på å bistå personer som kommer i en økonomisk vanskelig situasjon. Hver eneste uke får mange en økonomisk omstart etter å ha ryddet og refinansiert misligholdt gjeld.