Husk å betale TV-lisensen innen fristen. Er innbetalingen registrert etter 31. januar påløper det tilleggsgebyr på 15 prosent.

Les også disse interessante sakene:
Pass opp for såkalt Microsoft-svindel
6 tegn på at privatøkonomien din er i fare
Slik sletter du en betalingsanmerkning

– Selvfølgelig skal man betale alle regninger innen fristen. TV-lisensen blir imidlertid 212 kroner dyrere om den ikke betales senest 31. januar, forklarer kommunikasjonsansvarlig Kristine Jeanette Vestad i Bank2.

Kristine Jeanette Vestad - kommunikasjonsansvarlig i Bank2

Kristine Jeanette Vestad – kommunikasjonsansvarlig i Bank2

65 kroner er vanlig
Om man skyver på en “vanlig” regning innebærer det i verste fall et purregebyr på 65 kroner. NRK-lisensen er mer enn tre ganger så kostbar å overse eller prioritere bort blant andre regninger. TV-lisensen kommer to ganger i året, og begge regningene for 2016 lyder på 1417,35 kroner. Den første forfaller siste dag i januar, og den neste 31. juli.

Umulig å forhandle
– Det høye purregebyret er fastsatt av Stortinget og man kan ikke forhandle på betalingsfristen. Dersom TV-lisensen går videre til inkasso og man ikke gjør opp innenfor den nye fristen, øker beløpet med 860 kroner. Dette kommer altså i tillegg til de 212 kronene man pådro seg ved å gå over den første fristen, sier Vestad.

Det betyr at i løpet av noen uker kan TV-lisensen øke til nesten 2500 kroner.