Plastpenger kan være farlig

Plastpenger er risikabelt og det er kredittkortene som oftest fører deg inn i mislighold.


Du har helt sikkert blitt bombardert på SMS eller epost om ulike forbrukslån du kan få – veldig enkelt.

Skolejente fikk kreditt
En 19 år gammel vestlandsjente på videregående, med en liten deltidsjobb, søkte og fikk raskt et kredittkort i postkassen med 20.000 (kreditt)kroner. Noen uker senere fikk hun tilbud om å øke kredittgrensen til 50.000 kroner. Nå leter skolejenta etter flere jobber, da «plastpengene» er brukt opp på fester og andre forlystelser og den magre inntekten dekker ikke kredittkortgjelden når vanlige utgifter er betalt.

Vanskelig å betale tilbake
19-åringen er et klassisk eksempel på at det er enkelt å låne, enkelt å bruke og vanskelig å betale tilbake. Hver eneste dag får Bank2 henvendelser fra mennesker som har havnet i mislighold. De raske pengene er erstattet med purringer, inkasso og lønnstrekk og stadig voksende økonomisk angst.

Avviser mislighold
Dersom du havner i en slik sittuasjon er det helt avgjørende at du tar tak i pengeproblemene før det ender i enda mer mislighold og betalingsanmerkninger. Den vanlige banken din vil neppe hjelpe deg siden tradisjonelle banker tar i praksis avstand fra økonomisk mislighold fra kundene sine. Mange vil dessuten ikke fortelle banken sin om situasjonen.

Ny start
Bank2 er en av få norske banker som har spesialisert seg nettopp på å løse slike saker. Det er viktig at du under opprydningen er ærlig om all mislighold, slik at det ikke ramler skjelletter ut av skapet etter at du har fått refinansiering. Du kan lese mer om NY START med Bank2 dersom du ønsker bistand.

Låneeksempel: Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-

LES OGSÅ: Slik ryddet ekteparet i økonomien
LES OGSÅ: Slik vil banken nå dårlige betalere