Slettet 40 betalingsanmerkninger med bankens hjelp

Han tjente godt, men klarte likevel å pådra seg misligholdt gjeld, over 40 betalingsanmerkninger og utlegg fra Namsmannen.


Han var rimelig fortvilet da han oppsøkte Bank2 for å få hjelp til å rydde og refinansiere privatøkonomien som hadde kommet helt ut av kontroll. 

Flere millioner kroner

Den misligholdte forbruksgjelden var på over to millioner kroner, og tradisjonelle banker svarer konsekvent nei til å ta i slike saker.  Mannen mottok et stort antall inkassobrev, purringer og Namsmannen tok utlegg i lønnen. 

Refinansierte misligholdet

Bank2 gikk gjennom privatøkonomien, og vedkommende tok selv initiativ ved at han fikk oversikt over alle kreditorene. Med en bolig til en verdi på rundt seks millioner kroner og foreldrene som kausjonister, refiansierte Bank2 all den misligholdte gjelden. Dermed forsvant både utlegg og betalingsanmerkninger relativt raskt. Det var viktig for ham å få ryddet, ikke minst siden han har en jobb som krever orden i privatøkonomien. 

Må ta tak i misligholdet

Refinansieringen innebærer at mannen nå har ett lån. Rettsgebyrer, inkassosalærer og strafferenter på misligholdt gjeld beløper seg raskt til unødvendig store summer. Derfor er det viktig at den enkelte tar tak i misligholdet og får oversikt over hvor mye som skal refinansieres og hvilke sikkerhet som kan stilles, tross den vanskelige situasjonen.

Låneeksempel: Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291, totalt kr. 4.033.291,-