Allerede på videregående begynte Sondre Andreassen å låne penger til forbruk. Nå jobber han ned gjelden som var på 700.000 kroner, og sover bedre om natten.


24-åringen legger ikke skjul på at lånekarrieren startet tidlig, allerede på videregående. Først tok han opp studielån etterfulgt av forbrukslån og bruk av ulike kredittkort.

LES OGSÅ: Slik fikk Kåre en økonomisk omstart

LEVE FLOTTERE
Han ville leve flottere og mer ekstravagant enn andre, og klarte det i en lang periode. Men før eller siden blir du innhentet av økonomisk mislighold. Ingen kreditorer eller inkassobyråer lar deg gå under radaren om du har uoppgjort gjeld.

Sondre stortrives i jobben som røkter i Nord-Norge

BETALER HVER MÅNED
Sondre Andreassen tok etterhvert tak i problemene og betaler hver måned ned på gjelden. Han arbeider innen lakseoppdrett i Nord-Norge og tjener nok til å betjene gjelden og samtidig sitte igjen med litt penger.

JOBBER SOM RØKTER
– Jeg stortrives i jobben som røkter, det er som å være bonde på et oppdrettsanlegg, smiler han. Forbruksgjelden er nå kommet ned i 150 000 kroner og han kan se en ende på marerittet.

LEST DENNE: Slik vil banken nå dårlige betalere

ADVARER UNGE
Han advarer andre unge mot raske lån og peker på at det tross alt skal tilbakebetales. Nå følger han en stram nedbetalingsplan og sover bedre enn før. Bekymringene er færre, og han oppfordrer ungdom til å tenke seg om før de beveger seg inn på forbrukskarusellen.
– Baksiden er forferdelig stygg, sier han.

24-åringen er tilhenger av et gjeldsregister som et tiltak for å begrense forbrukslån til spesielt unge.

Har du økonomiske utfordringer kan kanskje Bank2 hjelpe deg.