Bruk et par timer og du vil tjene tusenvis av kroner.

Kommunikasjonsansvarlig Kristine Jeanette Vestad i Bank2 har gode tips som gir umiddelbare besparelser i privatøkonomien ved inngangen til et nytt år.

Les også:
Slik sletter du en betalingsanmerkning
Bank2 med norgesrekord i økonomisk hjelp

Forsikringer
– Jeg velger å se det som å tjene tusenvis av kroner fremfor at du sparer tusenvis av kroner. Ta først for deg dine leverandører innen forsikringer, lån, mobiltelefon, strøm, internett og betal-TV, sier hun.

(fortsetter under bildet)

Kristine Jeanette Vestad - kommunikasjonsansvarlig i Bank2

Kristine Jeanette Vestad – kommunikasjonsansvarlig i Bank2

Penger å hente
Få oversikt over hva du betaler i dag. Sjekk deretter med konkurrentene hva du må betale ved å bytte fra dagens leverandører. Sannsynligvis vil det være svært mye penger å hente. Mest er det å hente på forsikringer og lån. Alt for mange av oss har et passivt forhold til kostnader knyttet til forsikringer og lån. En bekjent av meg sparte drøyt 20.000 kroner i året på å bytte forsikringsselskap.

Varierende strømpriser
En familie med flere mobilabonnementer kan med fordel sette de ulike operatørene opp mot hverandre. Vi har to mobilnett i Norge, og disse er praktisk talt like gode. I mange år kunne forbrukere gå på telepriser.no å sjekke ut den rimeligste operatøren, men denne tjenesten har ikke maktet å henge ved den teknologiske utviklingen og derfor må du gjøre dette prisarbeidet selv.

Strømprisene er også varierende, her finner du portalen til Forbrukerrådet som viser de rimeligste leverandørene.

Betal-TV
Det kan også være penger å spare på å ta en gjennomgang av betal-TV. Det finnes mange som abonnerer på strømmetjenester som TV2 Sumo, HBO og Netflix, og i tillegg har kanalpakker fra eksempelvis Canal Digital, Viasat og Riks-TV.

Passive medlemmer
Et siste tips for en rikere hverdag kan være å spare pengene du eventuelt bruker på treningsstudio. Et medlemskap koster vanligvis mellom 3000-6000 kroner i året, og det finnes utallige passive medlemmer. Og husk; det er helt gratis å trene ute!

Storhandling
Med grepene ovenfor vil du garantert få mer penger mellom hendene. Og da har jeg ikke engang nevnt besparelsene med én storhandling av dagligvarer i uken, fremfor hyppige (og kostbare) småhandler.

Lykke til. Og nyt fortjenesten du oppnår!