Boliglån

Har du en variabel inntekt og ingen fast lønnsslipp fra en arbeidsgiver? Bank2 kan hjelpe deg med boliglån, så lenge du kan stille med sikkerhet i eiendom. Sammen finner vi løsninger som passer akkurat din økonomi, slik at du kan få oppfylt boligdrømmen.

Slik kan vi hjelpe

Send din lånesøknad

Har du variabel inntekt, eller får ikke boliglån i din vanlige bank? Send en søknad til Bank2 og oppfyll boligdrømmen.

Snakk med en rådgiver

Våre rådgivere hjelper deg å organisere din økonomi, og ser på hvilke løsninger som er aktuelle for akkurat din situasjon.

Du oppfyller boligdrømmen

Du får kunnskapen og oversikten du trenger for å komme tilbake til en stabil og trygg økonomisk hverdag.

Boliglån

 • Boliglån når banken din sier nei
 • Boliglån uten fast lønnsslipp
 • Boliglån med betalingsanmerkning

Mange velger et yrke hvor vi er vår egen sjef, enten det er som grafiske designere, arkitekter, kunstnere, skuespillere eller selvstendige konsulenter. Når du har variabel inntekt, kan det være vanskelig å få huslån hos banken din. Bank2 kan, etter samtaler og rådgivning, hjelpe deg som er frilanser eller selvstendig næringsdrivende.

Hva koster boliglånet?

Med vår lånekalkulator for boliglån kan du raskt få et estimat på hva boliglånet vil koste i måneden.

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Nominell rente 6,74 %. Effektiv rente 7,25 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etableringsgebyr 2 - 4%, rente fastsettes individuelt.

Kan man få boliglån uten fast inntekt?

Skal du kjøpe din første bolig eller oppgradere din nåværende bolig, men har ikke fast jobb? Da kan det være utfordrende å få lån i din hovedbank.

Ikke alle har fast inntekt å vise til når man skal kjøpe en bolig, men så lenge du har regelmessig inntekt og en eiendom vi kan ta pant i finnes det løsninger. I Bank2 har vi hjulpet mange i samme situasjon. Vi er opptatt av å finne løsninger for de som ikke har en fast lønnslipp.

Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere, så kan vi sammen se på løsninger for boliglån som passer din private økonomi. 

Boliglån med betalingsanmerkning?

Har du betalingsanmerkninger eller annen gjeld og tenker at dette vil påvirke om du vil få boliglån? Fortvil ikke, hos oss kan du fortsatt få boliglån selv om du har betalingsanmerkninger.

I Bank2 forstår vi at livet skjer og man kan havne i en krevende økonomisk situasjon. Det er vanligere enn du kanskje tror. Derfor er vi opptatt av å finne gode, langsiktige løsninger.

Det er fullt mulig å få lån selv om man har gjort noen feilsteg i livet. Vi har hjulpet mange i samme situasjon og vi har alltid et mål om å finne gode løsninger tilpasset din livssituasjon. Send inn en uforpliktende lånesøknad eller kontakt oss i dag, så ser vi på det sammen.

Slik søker du om boliglån

 • Boliglånsprosessen starter enkelt ved at du sender inn en uforpliktende søknad. I dette steget trenger vi kort informasjon om inntekt, gjeld på nåværende bolig og verdi på boligen du stiller med sikkerhet.
 • Kort tid etter mottatt søknad, vil en av våre rådgivere ta kontakt slik at vi sammen kan se på din økonomiske situasjon, og se på hvilke løsninger vi kan tilby for akkurat din situasjon.
 • Når skatte- og inntektsopplysninger er mottatt, samt informasjon om eiendommen det stilles som pant, starter vi å se på ulike løsninger for å tilpasse boliglånet etter din økonomiske situasjon og betalingsevne.
 • Blir lånet kredittgodkjent, sendes lånedokumentene til signering med BankID eller per post dersom vi trenger fysisk signatur.
 • Etter at du har signert lånedokumentene vil utbetalingen skje etter noen virkedager og du vil få en oversiktlig nedbetalingsplan.

Fornøyde kunder

"Det går som en drøm. Har blitt lykkelig med deres hjelp. Dette er en drøm som jeg passer på. Tusen takk". 

- Roy

"Takk for utmerket samarbeide. Jeg synes det går bra med nedbetaling så langt og har håp om at det fortsetter".

- Frode

Avdragsfrihet – kan du få det, og bør du?

Avdragsfrihet gir fordeler på kort sikt, og ulemper på lengre sikt. Klikk deg inn for å lese mer om fordelene og ulempene ved avdragsfrihet, og finn ut om du oppfyller kravene om å få avdragsfrihet innvilget.

Og, kanskje viktigst, les grepene du kan ta for å unngå å søke om avdragsfrihet. Ofte kan det nemlig finnes en utvei som er bedre og billigere. 

Budrunde: Dette må du vite.

Skal du kjøpe bolig må du som oftest gjennom en budrunde først, og vinne den. For mange førstegangskjøpere foreligger det stor usikkerhet rundt hvordan en budrunde faktisk fungerer, hvordan du går frem for å by og hva du bør tenke på før du legger inn budet ditt.

Her kan du lese alt du må vite før du skal tre inn i din første budrunde. Lykke til!  

Søke om finansieringsbevis? Dette må du vite.

Før du skal legge inn bud på en bolig, må du ha finansieringsbeviset ditt i orden. Finansieringsbeviset forteller hvor mye du har mulighet til å kjøpe bolig for.

I artikkelen under kan du blant annet lese om hvordan finansieringsbeviset fungerer, hvordan du får tak i det og hvor lenge det varer. Få også med deg de særskilte reglene som gjelder for deg som skal by på en bolig med fellesgjeld.

Annuitetslån: Dette må du vite.

Når du skal ta opp boliglån kan du ofte velge mellom to låneformer: annuitetslån og serielån. Forskjellen mellom de to låneformene ligger i måten avdrag og renter er fordelt gjennom nedbetalingsperioden av lånet.

Les artikkelen under for å få en enkel forklaring på hva dette vil si, og få med deg grunnene som gjør at vi i de aller fleste tilfeller anbefaler deg å velge et annuitetslån fremfor et serielån.

Huslån: Hvor mye kan jeg låne?

Huslån er det samme som boliglån, og i Bank2 har du mulighet til å ta opp huslån til tross for at du har variabel inntekt og betalingsanmerkninger.

Her kan du finne ut om du oppfyller kravene for å få innvilget huslån hos oss. Prøv også lånekalkulatoren for å finne ut hva lånet kan komme til å koste deg, og les hvordan prosessen fra utfylt søknad til utbetalt lånebeløp foregår.

Ofte stilte spørsmål

Hva boliglånet vil koste, vil variere ut ifra hvor mye du ønsker å ta opp i huslån og basert på antall år du ønsker å ha som nedbetaling.

Du kan enkelt benytte deg av vår lånekalkulator øverst på siden. Den regner ut hvor mye det vil koste deg i måned. På denne måten får du god oversikt over hva boliglånet vil koste deg.

Det er noen forutsetninger som gjelder for alle som søker lån hos oss. Vi må kunne ta pant i eiendom som er verdt minimum 650.000 kroner og du må stille med 15 prosent egenkapital. Utover det er vi mer fleksible enn de ordinære bankene. Du kan få boliglån selv om du for eksempel har flere forbrukslån eller betalingsanmerkninger. Det viktigste for oss er å finne løsninger tilpasset din økonomi og betalingsevne.

Ja, så lenge vi kan ta sikkerhet i boligen din kan du det.

Renten fastsettes individuelt basert på bl.a. sikkerhet og inntekt.

Mange lurer på hvor mye man kan få i boliglån når man skal kjøpe sin første bolig, eller hvis man ønsker å flytte til et nytt sted. Hvor mye man kan få i boliglån vil variere ut ifra inntekt, gjeld og hvordan din private økonomi er. Har du ikke fast jobb eller fast inntekt, kan du fortsatt få boliglån hos oss.

Har du ikke egenkapital å stille med når du skal søke om boliglån kan du få hjelp av foreldrene dine eller andre familiemedlemmer så lenge de kan stille med sikkerhet i fast eiendom. Du må ha en egenkapital som tilsvarer 15 prosent av boligens verdi som du ønsker å kjøpe. Ta kontakt med noen av våre rådgivere for flere spørsmål, vi vil gjerne høre ifra deg.

Når du skal søke boliglån er det lurt å finne frem litt personlig informasjon som banken trenger. Hos oss i Bank2 trenger vi informasjon om årsinntekt, husholdningens eksisterende gjeld og verdien av boligen du skal stille med sikkerhet. På denne måten vil søknadsprosessen gå relativt kjapt, da det kun er tre steg du skal igjennom på vår lånesøknad. Du kan enkelt søke her.

Lånevilkår

 • Vi tilbyr fra 5,95 nominell rente
 • Vi tilbyr lån fra kr 300.000
 • Etableringsgebyr fra 2%, minimum kr 20.000
 • Termingebyr kr. 75 per. mnd.

Rente og øvrige lånevilkår fastsettes individuelt etter bankens vurdering av risiko og betjeningsevne.

Låneeksempel: Nominell rente 6,74 %. Effektiv rente 7,25 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Søk om boliglån i dag

Søk om boliglån hos Bank2 i dag, og ta tilbake kontrollen over økonomien.