Samboerkontrakt er et smart grep for å hindre usikkerhet og konflikt ved et potensielt brudd i fremtiden.

Tøffe økonomiske tider kan for mange gå på helsa løs. Derfor går vi nye veier for å hjelpe kundene våre.

Det er lett å spare når livet går på skinner, men når det er fullt av bekymringer er det nesten umulig. Dette vet Arman Vestad, som selv har jobbet seg ut av en gjeld på rundt to millioner kroner, og som i ettertid har hjulpet andre i samme situasjon.

Vi kommer dessverre ikke unna utgiftskuttene som kan svi litt når vi jobber mot økonomisk kontroll og frihet. Frykt ikke, for vi skal gjøre prosessen så lite smertefull som mulig. Sannsynligvis vil du oppleve at det lønner seg til slutt – ikke bare for lommeboka, men for helsen din også.

På nivå to skal vi kutte i matutgiftene dine. Den største utfordringen her er ikke nødvendigvis at du må gjøre store, inngripende tiltak, men at du må bli bevisst på vanene du har – og være åpen for å endre dem. Tør du det, er gulroten i andre enden at du er et stort steg nærmere å ha økonomisk kontroll.

Dersom du har reflektert over hvilket forhold du har til penger og skaffet deg oversikt over hvem som er dine lommetyver, er du nå klar for å redusere forbruket ditt. I denne artikkelen skal vi se på utgiftene du kan kutte uten at det påvirker hverdagen din.

Privatøkonomien din kan ha stor påvirkning på hvordan du oppfatter deg selv som person og hvilken verdi du har i ulike situasjoner – når du er alene, i sosiale lag eller som en del av et større samfunn. I denne artikkelserien skal vi hjelpe deg som synes penger er vanskelig, på veien mot mestring.

En av de vanligste årsakene til ruskete privatøkonomi er mangel på oversikt. I denne artikkelen veileder vi deg derfor i hvordan du kan få kontroll over eget forbruksmønster, og dermed også finne frem til ditt sparepotensial. Sannsynligvis er det større enn du tror.

– Ved hjelp av enkle grep kan du raskt få oversikt over egen kreditt, sier Diana Peters, markedssjef i Bank2. Her får du svar på alt du lurer på om å kredittsjekke deg selv.

Hvis du har brukt litt mer penger enn du burde i løpet av ferien så er du ikke alene. Høsten er en god anledning til å ta tak i egen økonomi.