Fellesferien er her og med den kommer reiselysten hos både store og små. I år er sommerferien i tillegg rekordlang for barna, som gjør at mange familier kjenner på større behov for aktivisering i form av turer og reising.

Vi kommer dessverre ikke unna utgiftskuttene som kan svi litt når vi jobber mot økonomisk kontroll og frihet. Frykt ikke, for vi skal gjøre prosessen så lite smertefull som mulig. Sannsynligvis vil du oppleve at det lønner seg til slutt – ikke bare for lommeboka, men for helsen din også.

På nivå to skal vi kutte i matutgiftene dine. Den største utfordringen her er ikke nødvendigvis at du må gjøre store, inngripende tiltak, men at du må bli bevisst på vanene du har – og være åpen for å endre dem. Tør du det, er gulroten i andre enden at du er et stort steg nærmere å ha økonomisk kontroll.

Dersom du har reflektert over hvilket forhold du har til penger og skaffet deg oversikt over hvem som er dine lommetyver, er du nå klar for å redusere forbruket ditt. I denne artikkelen skal vi se på utgiftene du kan kutte uten at det påvirker hverdagen din.

En av de vanligste årsakene til ruskete privatøkonomi er mangel på oversikt. I denne artikkelen veileder vi deg derfor i hvordan du kan få kontroll over eget forbruksmønster, og dermed også finne frem til ditt sparepotensial. Sannsynligvis er det større enn du tror.

Privatøkonomien din kan ha stor påvirkning på hvordan du oppfatter deg selv som person og hvilken verdi du har i ulike situasjoner – når du er alene, i sosiale lag eller som en del av et større samfunn. I denne artikkelserien skal vi hjelpe deg som synes penger er vanskelig, på veien mot mestring.

Det er lett å spare når livet går på skinner, men når det er fullt av bekymringer er det nesten umulig. Dette vet Arman Vestad, som selv har jobbet seg ut av en gjeld på rundt to millioner kroner, og som i ettertid har hjulpet andre i samme situasjon.

Å finansiere ting som TV og kjøleskap, eller oppussing, med kredittkort og forbrukslån kan se ut som en fornuftig løsning der og da. Men for mange kan slike kjøp resultere i en uoversiktlig økonomisk situasjon.

Supertilbud, delbetaling, kjøp nå – betal senere! Formuleringene i tilbudsannonsene er mange, men målet er det samme: Å få deg til å bruke penger du ikke har, på produkter annonsørene tror du vil ha.

Mange nordmenn er ikke klar over at det er mulig å forhandle seg til bedre vilkår med banken. Ved å refinansiere vil du kunne spare store summer.