Boliglånskalkulator: Hva kommer boliglånet til å koste?

Bruk vår boliglånskalkulator for å finne ut hva boliglånet ditt kommer til å koste.

Dette får du vite om boligkalkulator:

Slik bruker en boliglånskalkulator

Du kan bruke boliglånskalkulatoren til å få et estimat på hva ditt boliglån kan komme til å koste. Det får du ved å fylle inn hvor mye du ønsker å låne og hvor mange år du vil bruke på å betale tilbake. Da får du opp et estimert terminbeløp og totalbeløp. Justerer du ønsket lånemengde og lengde på nedbetaling, vil beløpene endre seg.

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Effektiv rente 8,55 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.622.146. Totalt: kr. 4.622.146.

Hvordan fungerer en boliglånskalkulator?

Boliglånskalkulatoren tar utgangspunkt i summen du ønsker å låne og hvor lang nedbetalingsperiode du ønsker. Kalkulatoren gjør sine utregninger basert på at nominell rente er 6,74 % og effektiv rente er 7,25 %. Dette er grunnen til at boliglånskalkulatoren kun kan gi deg et estimat.

Hos oss fastsettes nemlig renten individuelt, og din rente kan være avvikende fra rentene boliglånskalkulatoren baserer seg på. I tillegg vil det også komme et etableringsgebyr på 2-4 %, som også vil spille inn på totalbeløpet ditt.

Hvor mye koster boliglånet?

For å få vite nøyaktig hva ditt boliglån kommer til å koste, må du sende oss en søknad om boliglån. Da får du tildelt en egen rådgiver som ser på din økonomiske situasjon sammen med deg, og som basert på dette blant annet fastsetter din rente. Først når dette er gjort kan du vite eksakt hva boliglånet kommer til å koste, i måneden og totalt. 

Dette betyr begrepene

Når du bruker boliglånskalkulatoren, kan det dukke opp begreper som du ikke nødvendigvis har stålkontroll på hva betyr. Det er du ikke alene om. Her er derfor en liten oversikt over betydningen av de ulike begrepene:

  • Estimert månedsbeløp: Forteller deg omtrent hvor mye du må betale ned på lånet per måned, basert på verdiene du har plottet inn i kalkulatoren.
  • Estimert totalbeløp: Forteller deg omtrent hvor mye lånet vil koste deg totalt, basert på verdiene du har plottet inn i kalkulatoren.
  • Låneeksempel: Viser et fiktivt lån med fiktive renter, og hvor mye dette lånet koster per måned og totalt. Dette er et veiledende eksempel som skal gi deg en pekepinn på hvordan et boliglån kan se ut. Merk imidlertid at det ikke er gitt at dine kostnader til boliglån vil stemme overens med låneeksempelet.   
  • Nominell rente: Prosenttallet viser renten du betaler på lånet ditt. Det vil si at andre avgifter, som etableringsgebyr, ikke er medregnet i tallet. Den nominelle renten er derfor ikke representativ for hva lånet kommer til å koste deg. 
  • Effektiv rente: I dette prosenttallet er nominell rente og gebyrer lagt sammen. Slik forteller den effektive renten deg hva lånet faktisk kommer til å koste. Når du skal sammenligne renten i ulike banker bør du derfor alltid sammenligne effektiv rente, ikke nominell.
  • Etableringsgebyr: Er kostnaden for at banken skal opprette et lån i ditt navn. Hos Bank2 ligger etableringsgebyret på mellom 2 og 4 prosent, og koster minimum 20.000 kr.

Kostnader som boligeier

Kostnaden på selve boliglånet er én ting, men som boligeier vil du også få en rekke andre utgifter du bør være sikker på at du har råd til før du kjøper. Dette kan være kostnader som kommunale avgifter og skatt, utgifter til vedlikehold av boligen, strøm, forsikringer på hus og innbo, og kanskje også fellesutgifter. Det er derfor lurt å ta et dypdykk i din egen økonomi, samt å undersøke hva de ulike utgiftene vil koste deg, for å finne ut om ditt økonomiske liv blir levelig etter at du har tatt opp boliglån.

Trenger du hjelp til å få oversikt over økonomien din?

Slik kan Bank2 hjelpe deg med boliglån

I Bank2 kan du få boliglån så lenge du har en eiendom vi kan ta sikkerhet i. Det vil si at også du som har betalingsanmerkninger eller variabel inntekt, og som kanskje har fått nei fra andre banker, vil kunne ta opp boliglån hos oss.

For å ta opp boliglån hos oss må du sende oss en søknad. Da vil du bli kontaktet av en av våre erfarne rådgivere, som vil ta en kikk på din økonomiske situasjon sammen med deg. Etter å ha hentet inn opplysninger om din inntekt og beskatning, samt om eiendommen du setter pant i, vil rådgiveren sette opp en nedbetalingsplan som passer for deg og din økonomi. Dette er selvsagt også en prosess du er involvert i, og du er ikke forpliktet til å binde deg til noe før lånedokumentene er signert.