Huslån:
Hvor mye kan jeg låne?

Hos Bank2 kan du ta opp huslån til tross for betalingsanmerkninger og variabel inntekt.

Dette får du vite om huslån:

Hva er huslån?

Huslån og boliglån er det samme. Et huslån er med andre ord et lån du tar opp i banken for å finansiere kjøp av bolig. Les mer om: Boliglån.

Hvem kan få huslån?

Vi har to kriterier som må oppfylles for at du skal kunne ta opp huslån hos oss:

Du må stille med en eiendom vi kan ta pant i, og eiendommen må ha en verdi på minimum 650.000 kroner.

  • Du må ha egenkapital på 15 % av kjøpesum.
  • Dersom du selv ikke har en eiendom du kan stille som sikkerhet, er det mulig å spørre dine foreldre eller andre familiemedlemmer om å få sette pant i deres bolig eller eiendom. Har du ikke egenkapital til kjøpet, godtar vi at pant kan settes i foreldres eller annen families eiendom.

I Bank2 er vi mer fleksible enn i mange av de tradisjonelle bankene. Oppfyller du kriteriene over, kan du nemlig ta opp huslån hos oss til tross for både betalingsanmerkninger og variabel inntekt. Sistnevnte er særlig positivt for deg som er frilanser eller selvstendig næringsdrivende.

Huslån og renter: Hvor mye koster det?

Hvor mye lånet ditt vil koste avhenger av en rekke faktorer:

  • Hvor mye du skal låne.
  • Hvor lang løpetiden på lånet skal være.
  • Hvilken rente du får på huslånet. Hos oss fastsettes dette individuelt.

For å få det beste svaret på hvor mye lånet ditt vil koste deg i måneden, anbefaler vi deg at du sender inn en søknad om huslån. Når du har sendt inn søknaden din vil du bli kontaktet av en av våre rådgivere, slik at dere kan se på kostnad og nedbetalingsplan for ditt huslån sammen. Dette er helt gratis og uforpliktende.

Huslån kalkulator

For å få et estimat på hvor mye du vil måtte betale per måned på ditt huslån, anbefaler vi deg å prøve vår boliglånkalkulator. Siden vi fastsetter renten din først etter du har sendt inn søknad og har pratet med din bankrådgiver hos oss, kan summen på kalkulatoren avvike fra månedsbeløpet du faktisk vil måtte betale.

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341

Kan du få huslån med betalingsanmerkninger?

Ja, hos oss kan du det. Du må imidlertid oppfylle kravet om 15 % egenkapital og kunne stille sikkerhet i en bolig eller eiendom – egen, eller familiemedlemmer sin.

Kan du få huslån uten egenkapital?

Du må ha egenkapital for å få huslån hos oss, men det er ikke et krav at pengene må komme fra deg. Du kan få hjelp av foreldre eller andre familiemedlemmer, så lenge de kan stille med sikkerhet i en fast eiendom.

Hva ser banken på ved søknad om huslån?

Når du søker om huslån må du fylle ut kort informasjon om inntekten din, hva gjelden er på din nåværende bolig og hva boligen er verdt. Dersom andre familiemedlemmer stiller med sikkerhet i sin bolig, er det informasjon om denne boligen vi etterspør. Disse tre små stegene er de eneste du trenger å fylle ut før du kan sende inn din lånesøknad.

Vi vil også innhente skatte- og inntekstopplysninger, samt kredittsjekke deg. Alle banker er lovpålagt å utføre kredittsjekker før de innvilger søknader om lån. Her skiller Bank2 seg imidlertid ut, fordi hos oss kan du få lån til tross for eventuelle betalingsanmerkninger du måtte ha.

Slik får du huslån hos Bank2

  • Send inn din søknad.
  • Du blir kontaktet av en av våre bankrådgivere som vil se på din økonomiske situasjon sammen med deg. Ut fra denne praten kan rådgiveren vurdere hvilke løsninger som er best for deg og din situasjon.
  • Vi innhenter dine skatte- og inntektsopplysninger, i tillegg til informasjon om eiendommen du stiller som sikkerhet. Ut fra denne kan vi sette opp og tilpasse huslånet ditt.
  • Lånet ditt sendes til kredittgodkjenning. Dersom dette går igjennom, blir lånedokumentene sendt til deg for signering.
  • Når lånedokumentene er underskrevet vil utbetalingen skje etter noen virkedager. I forbindelse med utbetalingen vil du få en oversiktlig og overkommelig nedbetalingsplan, skreddersydd for deg og din økonomiske situasjon.