Lånekalkulator for refinansiering

Hva vil det koste å refinansiere, og hvor mye kan jeg spare på det? Det kan du finne ut ved å bruke vår lånekalkulator for refinansiering.

Hvordan bruker du lånekalkulatoren?

Velg hvor mye du ønsker å låne og hvor mange år du vil bruke på å betale ned lånet, så får du automatisk opp et estimert måneds- og totalbeløp, som forteller deg hvor mye ditt lån vil koste.

Videre kan du trykke «søk nå» for å søke om refinansiering. Dette er helt uforpliktende.

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Effektiv rente 8,55 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.622.146. Totalt: kr. 4.622.146.

Disse begrepene bør du kjenne til

Det kan være utfordrende å navigere seg frem i en jungel av ukjente og uklare begreper. Her kommer derfor en liten forklaring på de viktigste ordene du bør kjenne til når du skal refinansiere.

  • Refinansiering: Betyr at du tar opp et nytt lån for å betale ned gjelden du har hos ulike kreditorer. Hos Bank2 kan du refinansiere smålån og kredittgjeld. Les mer om å refinansiere gjelden din.
  • Nominell rente: Dette tallet viser kun renten du betaler på lånet ditt. Avgifter, som for eksempel etableringsgebyr og lignende, er ikke medregnet i dette tallet. Mange kan la seg lure av en lav nominell rente, men husk at denne ikke forteller deg hva lånet ditt faktisk kommer til å koste.
  • Effektiv rente: Forteller deg hva lånet faktisk kommer til å koste deg. Helt enkelt kan vi si det slik: Nominell rente + gebyrer og avgifter på lånet = effektiv rente. Når du skal sammenligne renter på lån fra ulike banker, bør du alltid sammenligne den effektive renten. 
  • Kredittscore: Forteller banken om det er høy eller lav risiko å ha deg som kunde. Har du mange betalingsanmerkninger og mye forbruksgjeld vil dette påvirke kredittscoren din negativt, og banken kan anse risikoen som for høy til å kunne gi deg lån. Med ingen eller få betalingsanmerkninger, vil risikoen anses som lavere. Alder og utdannelse er også faktorer som kan spille inn. Hvordan kredittscoren regnes varierer fra bank til bank. Hos Bank2 kan du refinansiere med sikkerhet selv om du har betalingsanmerkninger.
  • Etableringsgebyr: Er en engangssum du betaler til banken for at de skal registrere et lån i ditt navn. Hos Bank2 ligger etableringsgebyret på mellom 2 og 4%, og minimum 20.000 kroner.
  • Estimert månedsbeløp: Viser omtrent hva du vil måtte betale på lånet hver måned. For å få eksakt månedsbeløp bør du sende inn en uforpliktende søknad om refinansiering.
  • Estimert totalbeløp: Viser omtrent hva lånet vil koste deg totalt. For å få eksakt totalbeløp bør du sende inn en uforpliktende søknad om refinansiering.
  • Låneeksempel: Viser et tenkt lån, samt nominell og effektiv rente på dette lånet, og hva det vil koste å betale det ned – i måneden, og totalt. Dette er et veiledende eksempel, som du må ta med en klype salt.

Hva koster det å refinansiere?

For å finne ut hva det koster for nettopp din gjeld, anbefaler vi at du prøver vår lånekalkulator for refinansiering lenger oppe på siden.

Husk imidlertid beløpene som dukker opp i kalkulatoren kan avvike fra hva den faktiske prisen blir.

Dette er fordi renten fastsettes individuelt, og først etter at du har søkt. I tillegg kommer blant annet et etableringsgebyr på 2-4%.

Hvor mye sparer du på å refinansiere?

Dette vil variere fra person til person, og avhenge av hvor mye du har i gjeld, hvilken type gjeld du sitter på, og hvilken rente vi kan tilby deg. Under ser du et stilisert låneeksempel hvor en tenkt person får 7% effektiv rente ved å refinansiere hos oss.

Her ser du at dersom personen refinansierer sitt forbrukslån hos oss, vil hen spare nesten 150.000 kr i rentekostnader. Med en effektiv rente på 7% hos Bank2, vil personen også kunne spare over 450.000 kr på å refinansiere kredittkortgjelden sin.

Tips: Hva bør du tenke på etter at du har refinansiert?

Vi ønsker at du får mest mulig ut av lånet ditt, og gir deg her tilgang til noen ressurser vi håper du kan dra nytte av. Alle kan oppleve perioder med økonomisk stress. Her i Bank2 hjelper vi deg å få tilbake den økonomiske hvilepulsen.

Hvis du ønsker noen gode råd til bedre økonomisk trygghet, har vi laget et selvhjelpskurs med gjeldsrådgiver og tidligere gjeldsutsatt Arman Vestad. Ingen forpliktelser, og du kan se dem når du vil. 

Hvorfor bør du velge Bank2 når du refinansierer gjeld?

I Bank2 forstår vi at gjeld, livskriser og andre plager henger sammen. Vi er vant til å møte folk med økonomiske utfordringer og vi har lang erfaring med å samle smålån og rydde opp i en uoversiktlig økonomi.

La oss se på det sammen.

Trenger du motivasjon til å snu situasjonen din?

Ofte stilte spørsmål

Ja, Bank2 tilbyr rådgivning knyttet til refinansiering, men omfanget av veiledning eller eventuelle sesjoner før beslutning om refinansiering kan variere. Ta kontakt med oss for spesifikk veiledning.

Du kan tilpasse tilbakebetalingsplanen din ved å endre på variabler som lånebeløp og nedbetalingstid i Bank2 sin refinansieringskalkulator. Dette gir deg en ide om hva du kan forvente å betale hver måned.

Bank2 tilbyr rådgivningstjenester, og det kan inkludere veiledning for å forbedre din kredittscore før du søker om refinansiering, men dette vil variere avhengig av individuelle behov.