Avslag på lånesøknaden? Det finnes muligheter.

Selv om du ikke fikk innvilget lånet i denne omgang, betyr det ikke at det ikke finnes muligheter. Vi vet at det kan virke som en umulig oppgave, men vi har noen forslag til hvor du kan starte for å få bedre økonomisk kontroll. Du kan starte her og nå, med å se videoene under med gjeldsforebygger Arman Vestad.

Du er ikke alene om å måtte ta noen økonomiske grep. Husk det!

Hvem kan hjelpe deg videre?

I Norge har alle krav på profesjonell bistand i form av økonomisk veiledning hvis de har økonomiske problemer. Dette ansvaret ligger hos kommunen, og ofte er tjenesten lagt under Nav. Nummeret til Navs økonomirådgivning er 55 55 33 39. Der kan du være helt anonym, og du møter folk som er vant til å møte mennesker i økonomisk krise.

Fremgangsmåte for å få økonomisk rådgivning fra Nav

Her finner du informasjon om hvordan du kan gå frem for å få den hjelpen du har rett på hos Nav.

Vanlige spørsmål og svar om kontakt og hjelp fra Nav

Usikker på hvilke muligheter du har? Her finner du en oversikt over de vanligste spørsmålene om Nav.

Rett på økonomisk veiledning

Her finner du en mal som kan brukes til å skrive klage til Nav. Det er et word-dokument med redigeringsmuligheter.

Slik lever du med uhåndterbar gjeld

Hvis du kjenner at store endringer er umulig for deg akkurat nå, kan det hende du trenger profesjonell hjelp. Psykisk sykdom er ofte forbundet med gjeldsproblemer, og noen ganger må en starte her for å gjøre økonomiske snuoperasjoner mulig. Mental Helse har en telefon som er åpen døgnet rundt, og nummeret dit er 116 123. Under ligger en samtale mellom psykolog Ingvild Tisløv og Arman Vestad om hvordan økonomi og psykisk helse henger sammen.

Økonomiske grep du kan starte med selv

Det å få bedre kontroll på hverdagsøkonomien er den raskeste veien til å merke umiddelbar effekt på lommeboka. Men sparetips og økonomiske grep hjelper lite om du har mistet troen på at du kan klare det.

Å innføre nye vaner forutsetter at du selv velger hvor du vil legge lista, at du har kunnskap om hvordan du når målet ditt, og at du forplikter deg til å gjennomføre det du har bestemt deg for. Videoene (selvhjelpskurset) er laget for å hjelpe deg å sette realistiske og gode mål for deg selv, og gi deg kunnskap og motivasjon til å få pengene til å vare lenger. 

Selvhjelpskurs

  • Følelser, beslutninger og penger
  • Bli kjent med egen økonomi
  • Redusere utgifter og prioritere
  • Bygg systemer for fremtiden
  • Et supportteam i verdensklasse