Hva er refinansiering av gjeld?

Refinansiering av gjeld vil si at du tar opp et lån, der pengene du låner er øremerket å betale ned gjelden du har hos ulike kreditorer. Slik blir du kvitt det du måtte ha av kredittgjeld og smålån, samt purringene og inkassovarslene som ofte hører med. I stedet sitter du igjen med ett lån, som har bedre betingelser og lavere renter.

Hva regnes som gjeld?

Penger du har lånt av andre, og som du ennå ikke har betalt tilbake, regnes som gjeld. Dette er penger du er pliktig å betale tilbake, ofte innen en gitt dato.

Hvor kan du få oversikt over gjelden?

Du kan finne oversikt over din kredittkort- og forbruksgjeld på Gjeldsregisteret sine nettsider. Dette er nyttig både for deg som vil prøve å ta tilbake kontrollen over egen økonomi, og for oss når vi skal hjelpe deg med å refinansiere.

Er det vanskelig å refinansiere gjeld?

Hos Bank2 er det enkelt å søke om refinansiering av gjeld, og vi kan hjelpe deg med dette så lenge vi kan ta pant i en bolig eller eiendom. Dette må ikke nødvendigvis være din egen eiendom. Dersom dine foreldre eller annen familie kan hjelpe deg ved å sette pant i sin egen bolig, er dette også en mulighet.

Hvorfor får du ikke refinansiering?

For at du skal kunne refinansiere gjelden din hos Bank2, må du ha en bolig vi kan ta sikkerhet i. Dette trenger ikke være din egen bolig, men kan for eksempel være huset til foreldrene dine eller noen andre du er nær. Har du ingen bolig vi kan ta pant i, kan du dessverre ikke refinansiere hos oss.

Hva koster refinansiering av gjeld?

Bruk vår lånekalkulator for å finne ut hvor mye det vil koste å refinansiere hos Bank2

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Nominell rente: 8,25%. Effektiv rente 8,89 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.793.786. Totalt: kr. 4.793.786.

Kan du refinansiere kredittkortgjeld?

Ja, hos Bank2 kan du det.

Kan du refinansiere gjeld med betalingsanmerkninger?

Hos Bank2 kan du refinansiere gjelden din selv om du har betalingsanmerkninger, så lenge du har en bolig vi kan ta pant i.

Hva betyr det å refinansiere med sikkerhet i bolig?

Å refinansiere med sikkerhet i bolig betyr at Bank2 har mulighet til å ta pant i boligen dersom du ikke klarer å betale tilbake på lånet ditt. En slik situasjon kan, i aller verste fall, ende med at vi må selge boligen din for å få tilbake pengene vi har lånt deg. Vi må da gjennomføre det vi kaller et tvangssalg.

I Bank2 gjør vi alt vi kan for å unngå denne løsningen. Blant annet vil rådgiveren din lage en nedbetalingsplan som ikke bare er gjennomførbar, men som du kan leve med. Og dukker det opp problemer underveis, finner vi ut av disse sammen.

Kan du refinansiere gjeld med betalingsanmerkninger og uten sikkerhet?

Hos Bank2 kan du ikke refinansiere gjeld uten sikkerhet.

Tips: Hva bør du tenke på før du refinansierer gjeld?

Før du refinansierer vil vi anbefale deg å tenke gjennom: Finnes det egentlig en annen utvei? For noen ganger gjør det kanskje det. Derfor har vi laget en serie med hjelpeartikler som skal hjelpe deg med å gå fra kaos til kontroll.

  • Eller hvordan du sparer penger uten å egentlig måtte gi slipp på noe

Ved hjelp av disse artiklene, og en god dose hardt arbeid, klarer du kanskje å komme deg ut av gjelden uten ha refinansiert den.  

Hvorfor bør du velge Bank2 når du refinansierer gjeld?

Vi skal ikke bare være en bank, men en støttespiller for deg som sliter økonomisk.

Som kunde hos oss får du derfor en rådgiver som forstår at økonomiske problemer, stress og psykiske helseplager henger sammen. Vi hjelper deg med din økonomiske snuoperasjon, og sammen finner vi beste løsning for deg.

Ofte stilte spørsmål

Bank2 tilbyr personlig tilpasset rådgivning og støtte under refinansieringsprosessen for å hjelpe kundene med å holde seg til den nye betalingsplanen. Det er viktig at du tar direkte kontakt med Bank2 for å diskutere dine individuelle behov og få mer spesifikk informasjon om hvilken type støtte de kan tilby i din situasjon.

Refinansiering av gjeld kan endre din skattesituasjon fordi renteutgifter ofte kan trekkes fra på skatten. Dette kan også hjelpe din kredittscore, noe som kan øke sjansene for å få bedre lån i fremtiden. For mer nøyaktig informasjon, bør du snakke med en økonomisk rådgiver eller kontakte banken din direkte.

Før Bank2 godkjenner en refinansiering, sjekker de kundens betalingsevne og økonomiske stabilitet. Vi ser på inntekt, gjeldsnivå, betalingshistorikk og andre økonomiske forpliktelser.