Slik hjelper vi deg med refinansiering av inkassogjeld

Stor inkassogjeld og mange kreditorer kan skape kaos i både økonomi og hode. Vi hjelper deg gjerne med å rydde opp.  

Dette får du vite om refinansiering av inkassogjeld:

Hva er inkasso?

Inkasso er når du skylder penger til en person eller et selskap, og ikke klarer å betale tilbake i tide. Når dette skjer, kan personen eller selskapet som venter på den manglende innbetalingen, ansette en tredjepart for å hjelpe dem med å få tilbake pengene. Denne tredjeparten er et inkassoselskap.

Hva vil det si å få et inkassokrav?

Å få et inkassokrav betyr at du har mottatt et varsel fra et inkassoselskap om at du skylder penger til en kreditor. Dette skjer vanligvis når du ikke har klart å betale for eksempel en regning, et lån eller en annen form for gjeld. Inkassoselskapet har blitt engasjert av kreditoren for å prøve å inndrive den ubetalte gjelden fra deg.

Når du får et inkassokrav, vil inkassoselskapet sende deg informasjon om beløpet du skylder, detaljer om kreditoren og hvordan du kan betale gjelden. Inkassoselskapet kan også legge til ekstra gebyrer og renter i kravet, som kan øke den totale gjelden.

Opplever du å motta flere inkassokrav enn det du klarer å holde styr på eller nedbetale, kan det være en god løsning å refinansiere. Da nedbetales alle kravene i sin helhet. Slik slipper du ikke bare unna postkasseskrekken, men også at de ubetalte kravene fører til ytterligere konsekvenser. Konsekvenser kan for eksempel være at saken blir sendt videre til rettsvesenet. 

Les mer om: Fra kaos til kontroll

Kan du refinansiere inkassogjelden din hos Bank2?

Ja, du kan refinansiere inkassogjelden din hos oss. Refinansiering av inkassogjeld innebærer at vi betaler ned hele inkassogjelden din for deg, og kvitter oss med kreditorene dine. Slik trenger du kun å konsentrere deg om lånet du har hos oss, og nedbetalingen av dette.

Kan du refinansiere inkassogjelden din uten sikkerhet? 

Nei, hos Bank2 kan du dessverre ikke det. Vi må kunne ta sikkerhet i en eiendom for å tilby deg refinansiering. Dette kan være din egen eiendom, eller eiendommen til noen du kjenner som er villig til å la deg stille den som pant.

Hvor mye koster det med refinansiering av inkassogjeld?

Det kommer an på en rekke faktorer: hvor stor gjelden din er, hvor lang nedbetalingstid du trenger, og hvilken rente du får på refinansieringen. For å få et estimat på hva det vil koste, kan du prøve vår lånekalkulator for refinansiering.

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Nominell rente: 8,25%. Effektiv rente 8,89 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.793.786. Totalt: kr. 4.793.786.

5 fordeler med refinansiering av inkassogjeld

  1. Har du mange kreditorer, med ulike renter, avdrag og gebyrer, kan det gå mye penger til å betale ned alt annet enn selve gjelden din. Refinansierer du hos oss i Bank2, samler du imidlertid all gjeld i ett lån, og du trenger bare å betale rente og avdrag på dette ene lånet.
  2. Renten vår er lavere enn den du vil få hos en kreditor, og slik vil den totale kostnaden på gjelden din gå ned.
  3. Det blir enklere å ha kontroll på økonomien din. Når du refinansierer hos oss betaler vi ned alle kredittkravene for deg, og du trenger ikke lengre være redd for at postkassen skal være full av purringer og inkassovarsler.
  4. Det å kun måtte forholde deg til oss i Bank2, i stedet for en lang rekke kreditorer, har fordeler langt utover det økonomiske aspektet. Vi vet at det å skylde penger kan ha stor påvirkning på din psykiske helse, og at det å kvitte deg med kreditorene dine, kan bidra til senkede skuldre og bedre livskvalitet.  
  5. I Bank2 får du din egen rådgiver, som oppriktig bryr seg om deg og vil hjelpe med å sette i gang din økonomiske snuoperasjon. Det innebærer at dere sammen kommer frem til en nedbetalingsplan som er tilpasset deg og ditt liv.

Hva skjer etter refinansiering av inkassogjeld?

Når du har sendt inn din søknad om refinansiering, vil en rådgiver ta kontakt med deg for å se på din økonomiske situasjon. Deretter kan dere sammen finne ut hvordan nedbetalingsplanen din kan og bør se ut.

Rådgiveren setter også renten din basert på samtalene dere imellom. Når refinansieringen er godkjent og innvilget, begynner din månedlige nedbetaling av inkassogjelden din, og du er i gang med din økonomiske snuoperasjon.

La oss se på det sammen.

Ofte stilte spørsmål

Å refinansiere inkassogjeld kan ha en positiv innvirkning på kredittscoren over tid, gitt at du følger betalingsplanen nøye. Dette skyldes at jevnlig nedbetaling viser at du håndterer din gjeld ansvarlig.

Når det gjelder muligheten for å få refinansiert inkassogjeld hos Bank2 selv med betalingsanmerkninger, avhenger dette av en individuell vurdering. Vi ser på din totale økonomiske situasjon for å bestemme om vi kan tilby refinansiering.

Bank2 kan tilby rådgivningstjenester for å hjelpe deg med å forvalte din økonomi bedre og unngå fremtidig gjeld.