Samle smålån? Slik gjør du det

Det er flere fordeler ved å samle smålånene dine. Gjør du det hos Bank2, får du hjelp og støtte hele veien – fra innsendt søknad til nedbetalt lån.

Dette får du vite om å samle smålån:

Hva er smålån?

Forbrukslån og kredittkjøp på mellom 1000 og 100.000 kroner kan vi kalle for smålån.

Dette er lån du kan få innvilget og utbetalt på kort tid, uten at det tas sikkerhet i bolig eller andre verdier. Til gjengjeld har disse smålånene svært høye renter, og slik forblir de ikke små så veldig lenge. Mye av det du betaler inn vil nemlig gå til å dekke disse rentene, slik at nedbetalingen av selve gjeldsbeløpet i sin tur vil ta lenger tid. 

Jo flere smålån du har, jo mer penger vil du altså bruke på renter og gebyrer. Kjøper du ny oppvaskmaskin, TV eller seng på kreditt, vil varene bli mye dyrere enn du egentlig kjøpte dem for.

Hvorfor bør du samle smålån?

Du bør samle smålånene dine for å ikke bruke mer penger enn nødvendig på renter og gebyrer. Dette kaller vi også å refinansiere.

I stedet for å ha flere ulike smålån, vil vi anbefale at du refinansierer og samler alle smålån i ett felles lån. På den måten vil du kun betale renter og gebyrer på dette ene lånet, og disse kostnadene vil i tillegg bli lavere.

Hva er fordelene med å samle smålån?

Det er flere fordeler ved å samle alle smålånene dine i et rimeligere lån:

  • Du får lavere renter og gebyrer. Slik vil mer av det du betaler inn gå til å faktisk betale ned gjelden du har
  • Det vil bidra til å redusere de månedlige utgiftene dine
  • Du får bedre oversikt over økonomien din
  • Det kan gi deg økt livskvalitet. Jo færre kreditorer og inkassokrav du må forholde deg til, jo mer kan du senke skuldrene og legge bort ditt økonomiske stress.

Kan du samle smålån uten sikkerhet?

I Bank2 kan du ikke samle smålån uten sikkerhet. Eier du ikke en bolig selv, er det imidlertid mulig å ta sikkerhet i boligen til foreldre eller annen familie. Da stiller disse personene sin bolig som sikkerhet for ditt lån.

Hvor mye koster det å samle smålån?

Med vår lånekalkulator kan du raskt få et estimat på hva det vil koste å refinansiere.

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Nominell rente: 8,25%. Effektiv rente 8,89 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.793.786. Totalt: kr. 4.793.786.

Hvorfor bør du velge Bank2 når du skal samle smålån?

Med betalingsanmerkninger vil du ikke kunne få lån hos tradisjonelle banker fordi risikoen anses som for stor. I Bank2 kan du det. Med sikkerhet i bolig kan vi gi lån til deg som har havnet i økonomisk uføre og har betalingsanmerkninger, uansett hvilken årsak som ligger bak.

Med lån hos oss får du også en egen rådgiver som holder deg i hånden hele veien. Sammen setter dere opp en nedbetalingsplan som passer for nettopp deg, og dukker det opp utfordringer underveis finnes det som oftest alltid en løsning.

  • La oss se på det sammen: Ta kontakt med en rådgiver

Hva skjer etter at du har sendt inn din søknad?

Ikke lenge etter at du har sendt inn søknaden din vil en av våre rådgivere ta kontakt med deg for en personlig oppfølgingssamtale. Når vi så har fått informasjon om din inntekt, skatt og eiendommen det skal tas sikkerhet i, innhenter vi opplysninger om gjelden som skal innfris.

Herfra er det bare for deg å vente på kredittgodkjenning av lånet. Blir det kredittgodkjent får du tilsendt lånedokumentene, og når du har signert disse vil vi utbetale kravene direkte til kreditorene dine.

Nå slipper du å forholde deg til disse mer, og får i stedet en oversiktlig og overkommelig nedbetalingsplan av oss. Vi holder deg dessuten i hånden hele veien mot nedbetalt lån, dersom du har behov for det.

Ofte stilte spørsmål

Maksimal løpetid for å samle smålån hos Bank2 avhenger av lånesummen, din økonomiske situasjon og låneavtalen. Det er best å snakke direkte med banken for å forstå betingelsene som gjelder for ditt lån.

Samling av smålån kan påvirke kredittscoren positivt hvis det fører til mer regelmessige betalinger og en nedgang i total gjeld. Det er imidlertid avhengig av at alle betalinger gjøres til tiden etter refinansieringen.

Bank2 kan tilby fleksibilitet i tilbakebetalingsplaner under visse omstendigheter, slik som muligheten til å utsette betalinger hvis låntaker opplever økonomiske vanskeligheter. Det anbefales å diskutere tilgjengelige alternativer direkte med banken når man inngår en låneavtale.