Samle dyre smålån og kredittgjeld – spar tusenvis av kroner

– Forbrukslån følger en nedbetalingsplan, men for kredittkort kreves bare et minstebeløp pr. måned som så vidt rekker til å dekke rentene. Da kan det være lurt å samle smålån og kredittgjeld i et større lån som gir bedre oversikt og sparer deg for tusenvis av kroner i renter, sier Diana Peters i Bank2.

En fristende, men potensielt dyr løsning

Kjøp av varer på kreditt kan fremstå som fristende. Du får satt i gang med oppussing av kjøkkenet med en gang og oppgradert TVen i stua, og du trenger ikke betale før feriepengene er på plass til sommeren. Men mye kan skje på et halvt år. Plutselig må feriepengene brukes på restskatt eller andre nødvendige utbedringer i boligen.

Når den betalingsfrie perioden er over, begynner rentene å løpe. De fleste kredittkort har renter omkring 22 %, og forbrukslån er noe rimeligere med renter rundt 12 %. Uansett kan resultatet bli at du betaler lengre på gjelden enn nødvendig. Det er fordi mye av det du betaler inn går til å dekke inn renter og gebyrer heller enn å betale ned på gjelden. Nedenfor har vi satt opp noen tenkte eksempler for å vise hvor mye du kan spare ved refinansiering.

Dette er et stilisert eksempel, men det viser hvor mye forbrukslån og kredittkort kan koste deg. Legg spesielt merke til at rentekostnadene for kredittkortet er høyere enn det opprinnelige lånebeløpet. Mange kan også være i en situasjon hvor gjelden er en kombinasjon av forbrukslån og kredittkort med ulike løpetider. Ved å ta kontakt med oss kan vi sammen finne ut av hvor mye det vil være å spare ved refinansiering i ditt tilfelle.

Du er ikke alene om å ha kredittgjeld

Tall fra Norsk Gjeldsinformasjon viser at nordmenns samlede usikre gjeld er på ca. 150 milliarder kroner, og at over tre millioner av oss har en form for usikret gjeld. Det betyr at mange betaler høye renter på ugunstige kreditter og lån. Hvor det egentlig kan være mye å spare ved å refinansiere med sikkerhet i bolig. Hos Bank2 bistår vi hver dag flere kunder med å samle dyre smålån og kreditter. Våre rådgivere er spesialiserte på å hjelpe folk ut av økonomiske problemer.

– Mange venter for lenge før de søker råd og hjelp, men om du har du fått betalingsanmerkninger vil vi fortsatt kunne bistå med refinansiering av smålån og kredittkort med sikkerhet i bolig, forsikrer Peters.

Slik kommer du i gang

Veien til å samle smålån og kredittgjeld kan oppleves som vanskelig. Men det finnes mange som kan bistå deg i prosessen. Blant annet er alle kommuner pålagt å tilby økonomisk rådgivning til sine innbyggere, noe som ofte tilbys via det lokale NAV-kontoret. Kommunens rådgivere kan bistå deg med å skaffe oversikt, og foreslå forskjellige løsninger som vil hjelpe deg med å nedbetale gjelden din. Å be om økonomisk rådgivning er et sunt tegn som viser at du tar ansvar for egen økonomi og har et ønske om å rydde opp.

gjeldsregisteret.com kan du selv logge inn med BankID og få oversikt over din usikrede gjeld. Her ser du hvem du har kreditter hos, hvor mye kreditt du har benyttet, og ikke minst får du oversikt over rentene du betaler på kredittene dine.

– Å logge inn på Gjeldsregisteret kan gi noen ubehagelige overraskelser, men det er viktig å få denne oversikten. For da kan du også legge en best mulig plan for nedbetaling av gjelden, sier Peters.

I Bank2 kan vi bistå deg med å samle dyre smålån og kreditter til et rimeligere lån med sikkerhet i egen bolig. Vi er med deg i hele prosessen fra å skaffe oversikt over gjelden, samle den og til å gi råd. Noe som sikrer deg bedre likviditet og en bedre økonomisk hverdag i fremtiden. Det viktigste du gjør er å ta kontakt, så finner vi sammen de gode løsningene for deg og din økonomi.

– For mange er det å be om økonomisk rådgivning en høy terskel, men jo tidligere du tar kontakt, jo mer kan vi hjelpe deg med å kutte kostnader til renter og gebyrer, avslutter Peters.

Ofte stilte spørsmål

For å søke om refinansiering hos Bank2, trenger du vanligvis dokumentasjon som viser din inntekt, gjeldsoversikt og kredittscore.

Refinansiering kan påvirke kredittscoren din positivt hvis den fører til bedre betalingshistorikk.

Ja, Bank2 tilbyr rådgivningstjenester for å hjelpe kunder med økonomisk planlegging etter refinansiering.

Låneeksempel: Nominell rente: 8,25%. Effektiv rente 8,89 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.793.786. Totalt: kr. 4.793.786.