Bare siden juni har antallet nordmenn med betalingsanmerkninger økt med nærmere 16 000 personer. Det er en av de største økningene som noensinne er registrert. Vi gir deg rådene som kan gi deg en økonomisk omstart.Det er viktig med god guiding til en bedre hverdag om du har havnet i registrene over dårlige betalere. Vi kan gi deg noen nyttige tips på veien for at du skal få det enklere. Først og fremst økonomisk, men også bedre livskvalitet. Mislighold påvirker nemlig de fleste negativt.

Akutt behov for penger
Akkurat nå er det mer enn 255 000 andre som er i samme situasjon. De har regninger som ikke er betalt. Inkassobyrået har purret, og etter en lang periode blir regningen registrert som en anmerkning. Får du akutt behov for penger, vil de fleste banker og kredittkortselskaper svare nei.

Kortere enn du tror
Veien ut av mislighold kan være kortere enn du tror, og det finnes muligheter for å refinansiere selv misligholdt gjeld. Bank2 er en av få banker som refinansierer slik gjeld. Det er imidlertid viktig at du faktisk ønsker deg en økonomisk omstart. Her er rådene du bør ta med deg på veien:

1) Få oversikt over all gjeld
2) Ta kontakt med kreditor(er) eller inkassoselskap(ene)
3) Si at du ønsker å få til en løsning, og at sakene stilles i bero i et angitt periode

Smålån
Punktene over bruker du kort tid på, og husk – vær ærlig mot deg selv. Ta med «rubbel og bit» i oversikten. I den perioden du planlegger en løsning ber du kreditor om ikke belaste mer renter eller andre gebyrer. Når du har fått oversikten, har du også beløpet du skylder, og du skal da spørre deg om det ikke vil være bedre å refinansiere smågjeld og smålån i et samlet lån.

Bank2 er som nevnt en bank som kan bidra. Har du fast inntekt, eier en bolig eller andre som kan stille kausjon eller sikkerhet for deg, kan veien til en økonomisk omstart være svært kort. Når du løser ut den misligholdte gjelden, forsvinner også betalingsanmerkningen(e) umiddelbart. Vi har hjulpet mange ut av mislighold. Her kan du lese om mannen som fikk slettet 40 anmerkninger med refinansiering fra Bank2.