Visste du at betalingsanmerkningen slettes straks du har gjort opp regningen?

Slik var det ikke før 2006. Da stod betalingsanmerkningen registrert i ett år etter at den var gjort opp. Man ble liksom ikke kvitt anmerkningen på tross av at misligholdet var gjort opp.

Ferskvare
Nå er betalingsanmerkninger ferskvare. Umiddelbart etter at den misligholdte regningen er betalt, sender inkassobyrået ekspressmelding til kredittopplysningsbyråene – en såkalt slettemelding.

Kjepper i hjulene
Betalingsanmerkninger fungerer som kjepper i hjulene for nye kreditter og lån. Derfor er det viktig å få fjernet anmerkningen så snart som mulig. Ønsker du å ta opp et lån, eller kjøpe varer og tjenester på avbetaling, sjekker alltid kreditorene registrene for betalingsanmerkninger. Da er det viktig at ditt navn ikke finnes der.

Kan skje alle
Alle kan havne i en situasjon hvor man pådrar seg en betalingsanmerkning. Det som er godt å vite er at kreditorene ikke har noen «hukommelse» når det kommer til betalingsanmerkningene. Har man gjort opp regningen er saken ute av verden.

Lån for å fjerne betalingsanmerkningen
Har man derimot betalingsanmerkninger som ikke er oppgjorte og man trenger et lån (til å betale regningene og fjerne betalingsanmerkningene, eller til noe helt annet) finnes det noen få norske banker som faktisk kan bidra med finansiering. Et slikt lån kalles ofte for et refinansieringslån eller bare for refinansiering. Skal man søke om et slikt lån må man ha sikkerhet i bolig. Hva er refinansiering? Les mer her.