Fellesferien er her og med den kommer reiselysten hos både store og små. I år er sommerferien i tillegg rekordlang for barna, som gjør at mange familier kjenner på større behov for aktivisering i form av turer og reising.

Det er fort gjort å få overtenning når du plutselig har mye mer penger enn normalt på konto. Det kan imidlertid være lurt å holde tilbake på litt av kosen, for å prioritere noe av feriepengene til nedbetaling av lån.

Med halv skatt i desember er det ekstra hyggelig å få siste lønnslipp før jul. Men hvorfor får vi egentlig skattetrekket, og kan alle få det? Det er noen av spørsmålene du får svar på her. Se også sparetipsene som er fine å ta med deg inn i det som ofte er årets dyreste måned.

– Forbrukslån følger en nedbetalingsplan, men for kredittkort kreves bare et minstebeløp pr. måned som så vidt rekker til å dekke rentene. Da kan det være lurt å samle smålån og kredittgjeld i et større lån som gir bedre oversikt og sparer deg for tusenvis av kroner i renter, sier Diana Peters i Bank2.

Supertilbud, delbetaling, kjøp nå – betal senere! Formuleringene i tilbudsannonsene er mange, men målet er det samme: Å få deg til å bruke penger du ikke har, på produkter annonsørene tror du vil ha.

Mange nordmenn er ikke klar over at det er mulig å forhandle seg til bedre vilkår med banken. Ved å refinansiere vil du kunne spare store summer.

Det gir større økonomisk frihet, og kan for mange være en mulighet for å oppnå mål og muligheter. Her er noen tips for hvordan du kan komme i gang med god sparing.

Mer enn 250 000 nordmenn står oppført som dårlige betalere. Det skyldes ikke bare overforbruk. Her får du råd for å unngå økonomiske vansker.

Mange voksne sliter med å ta hånd om egen økonomi. Her er fire grunnleggende økonomiske spørsmål du bør ha svaret på.