Fellesferien er her og med den kommer reiselysten hos både store og små. I år er sommerferien i tillegg rekordlang for barna, som gjør at mange familier kjenner på større behov for aktivisering i form av turer og reising.

– Forbrukslån følger en nedbetalingsplan, men for kredittkort kreves bare et minstebeløp pr. måned som så vidt rekker til å dekke rentene. Da kan det være lurt å samle smålån og kredittgjeld i et større lån som gir bedre oversikt og sparer deg for tusenvis av kroner i renter, sier Diana Peters i Bank2.

Supertilbud, delbetaling, kjøp nå – betal senere! Formuleringene i tilbudsannonsene er mange, men målet er det samme: Å få deg til å bruke penger du ikke har, på produkter annonsørene tror du vil ha.

Mange nordmenn er ikke klar over at det er mulig å forhandle seg til bedre vilkår med banken. Ved å refinansiere vil du kunne spare store summer.

Det gir større økonomisk frihet, og kan for mange være en mulighet for å oppnå mål og muligheter. Her er noen tips for hvordan du kan komme i gang med god sparing.

Mer enn 250 000 nordmenn står oppført som dårlige betalere. Det skyldes ikke bare overforbruk. Her får du råd for å unngå økonomiske vansker.

Mange voksne sliter med å ta hånd om egen økonomi. Her er fire grunnleggende økonomiske spørsmål du bør ha svaret på.

Med stadig flere supertilbud, kredittkort og smålån er det fort gjort å havne i en situasjon med for mye gjeld. Om du har mulighet til å stille sikkerhet i egen bolig, er det mulig å rydde opp i egen økonomi.

Arbeidsledigheten i Norge har ikke vært høyere siden andre verdenskrig. Er du permittert er det en rekke grep du kan gjøre for å være best mulig rustet.