Bank2 opplever markant vekst i antallet personer som ønsker å refinansiere misligholdt gjeld. 


Sammenlignet med første kvartal i fjor er økningen svært høy.

FLERE ER OPPMERKSOMME
– Økningen er ikke et resultat av at flere pådrar seg misligholdt gjeld, men at flere blir oppmerksomme på at vi refinansierer denne type gjeld. I tradisjonelle banker blir slike henvendelser som oftest avvist om du har betalingsanmerkninger og søker refinansiering, sier salgs- og markedssjef Petter Bjørnstad i Bank2.

Petter Bjørnstad, salgs- og markedssjef i Bank2

LES OGSÅ: Kåre fikk hjelp av Bank2

HANDLEKRAFT
Bank2 er en av få norske banker som satser på opprydning i privatøkonomien. Banken åpnet dørene for 12 år siden og har hele tiden vært spesialisert på refinansiering av misligholdt gjeld. Bjørnstad er fornøyd med at så mange viser handlekraft og tar kontakt med banken, og dermed tar tak i de økonomiske utfordringene.

LES OGSÅ: Tobarnsfar prøver å finne gjeldsløsninger

TAR TAK I PRIVATØKONOMIEN
– De som henvender seg tar aktivt tak i pengeproblemene og ønsker å komme på riktig kurs gjennom en økonomisk omstart. Vi prøver så langt det er mulig å bistå slik at den økonomiske byrden blir lettere å bære ved å refinansiere den misligholdte gjelden, sier Bjørnstad.

Når flere smålån refinansieres til ett lån frigjør du kanskje mye penger hver måned fordi rentebelastningen blir vesentlig lavere.

VI KAN HJELPE – ta kontakt med Bank2 du også

BEDRE LIVSKVALITET
Han understreker at det er mange faktorer som spiller inn knyttet til at folk havner i mislighold, alt fra overforbruk, sykdom, avhengighet, arbeidsledighet og samlivsbrudd.
– Når du har havnet bakpå økonomisk og får hjelp til å komme deg videre, hever det også livskvaliteten. Det ser vi hos de kundene vi bistår, sier Bjørnstad.

I underkant av 250 000 nordmenn er i dag oppført med én eller flere betalingsanmerkninger, ifølge kredittopplysningsbyrået Bisnode.