Refinansiering med sikkerhet i bolig

Refinansier smålån og kredittkort, selv om du har betalingsanmerkninger. Lån med sikkerhet i bolig og få en bedre hverdagsøkonomi, med lavere månedsutgifter.

Slik fungerer refinansiering av lån

Send din lånesøknad

Har du betalingsanmerkninger eller inkassosaker kan refinansiering av lån være en ny start.

Snakk med en rådgiver

Våre rådgivere hjelper deg å organisere din økonomi, og samler gjelden i ett lån med sikkerhet i bolig.

Du tar tilbake kontrollen

Med refinansiering av lån får du ryddet opp i betalingsanmerkninger og du får bedre oversikt over økonomien.

Fordeler med å refinansiere

 • Samle smålån og kredittgjeld i ett lån
 • Kvitt deg med betalingsanmerkninger og inkasso
 • Bli kredittverdig med refinansiering av gjeld
 • Mer oversiktlig økonomi og færre inkassokrav
 • Vi innhenter oversikt over utestående krav og utbetaler kreditorene

Hvis du har forbrukslån og kredittkortgjeld betaler du mest sannsynlig mer enn du trenger. Smålån har ofte kort nedbetalingstid og høy rente. Ved å samle alle smålånene dine inn i ett større lån reduserer du kostnadene dine og du får bedre oversikt. Det kalles refinansiering. Selv om du har betalingsanmerkninger, kan du få lån og refinansiering med sikkerhet i bolig.

Hva koster det å refinansiere?

Med vår lånekalkulator kan du raskt få et estimat på hva det vil koste deg å refinansiere lånene dine.

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Nominell rente 6,74 %. Effektiv rente 7,25 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etableringsgebyr 2 - 4%, rente fastsettes individuelt.

Hva betyr refinansiering?

Når du refinansierer lånene dine, erstatter du eksisterende gjeld med et nytt lån.

Hvis du for eksempel har kredittkortgjeld og forbrukslån med høye renter, kan det lønne seg å samle alle smålån i et nytt lån med lavere rente. På den måten vil du redusere dine månedlige utgifter.

I tillegg vil man få en mer oversiktlig økonomi da det blir færre kreditorer å forholde seg til og færre inkassokrav og purringer i postkassa.

Refinansiering med betalingsanmerkning

Hvis man har inkassokrav eller betalingsanmerkninger, kan det være vanskelig å komme inn døren hos de vanlige bankene. Hos oss kan du refinansiere boliglån, forbrukslån, kredittkortgjeld og andre smålån selv om du har betalingsanmerkninger og inkassokrav.

Så lenge du har en bolig vi kan ta sikkerhet i, kan vi hjelpe deg med refinansiering av dyr gjeld slik at dine månedlige utgifter reduseres.

Hvordan søke refinansiering?

 • Prosessen starter ved å sende inn en uforpliktende søknad via vårt søknadsskjema. Her trenger vi informasjon om bl.a. inntekt, gjeld og verdi på bolig som stilles som sikkerhet.
 • Kort tid etter at vi har mottatt søknaden, vil en av våre rådgivere ta kontakt for en personlig oppfølging av din søknad.
 • Når vi har mottatt skatte- og inntektsopplysninger, samt informasjon om eiendom som stilles som pant, starter vi å innhente informasjon om gjelden som skal innfris.
 • Blir lånet kredittgodkjent sendes lånedokumentene til signering med BankID eller per post.
 • Etter at du har signert lånedokumentene, utbetaler vi kravene direkte til kreditorene.
 • Du vil så motta en ny og oversiktlig nedbetalingsplan.

Har du andre spørsmål? Ta kontakt med oss på telefon 24 13 20 32, eller se Ofte stilte spørsmål lenger ned på siden.

Fornøyd kunde

"Jeg har aldri opplevd bedre kundebehandling noe sted. Tine, som var min kundekontakt fulgte meg opp og kom med løsning på ekstremt kort tid. Hun gjorde det slik at jeg fikk en bedre økonomisk hverdag over "natta".

Jeg ble behandlet med respekt og forståelse noe som ikke alltid er vanlig i banker. Økonomi er noe som er vanskelig for mange, spesielt når det gjelder gjeld og lån. 

Eier ikke ord for takknemlighet og positiv opplevelse av BANK2. Anbefaler alle som trenger økonomisk hjelp og rådgiving å ta kontakt".

- Cecilie

Ofte stilte spørsmål

Ikke nødvendigvis. Hvis du ikke eier bolig selv, kan for eksempel dine foreldre eller annen familie stille sikkerhet i sin bolig. Det er det som kalles realkausjon - at en annen person stiller sin bolig som sikkerhet for ditt lån.

Hvor stort refinansieringslån du kan få avhenger av betalingsevnen din, at du har regelmessig inntekt og at vi kan ta sikkerhet i din eller en annen persons bolig. Du kan få lån fra 300.000 kroner og opp til 85 prosent av boligens verdi.

Mange velger å jobbe som frilanser, vikar eller på prosjekt, og kan dermed oppleve utfordringer med å få lån i banken. Hos oss kan du refinansiere selv om du ikke mottar en fast lønnslipp fra en arbeidsgiver. Så lenge du har regelmessig inntekt og en bolig vi kan ta pant i, kan du refinansiere gjelden din hos oss.

Nei, du står fritt til å fortsette å bruke din dagligbank om du ønsker det.

Omstartslån er det samme som refinansieringslån.

Har du havnet økonomisk bakpå og tatt opp kredittlån? Fortvil ikke, vi forstår at livet kan by på økonomiske utfordringer, men det finnes en vei ut av en vanskelig økonomisk situasjon. Vi er en litt annerledes bank og vi hjelper deg gjerne med løsninger for å hjelpe deg på veien videre. Start med å ta en prat med en av våre rådgivere, og la oss se på det sammen.

Alle kan få refinansiering så lenge man har eiendom banken kan ta pant i, eller om du har familie som kan stille med sikkerhet i sin bolig for deg. Ta en uforpliktet prat med en av våre rådgivere, så kan vi se på det sammen. 

Hvor mye det koster å refinansiere avhenger av blant annet lånebeløpet, rentenivået og nedbetalingstiden, samt gebyrer du må betale. Hvis du ønsker et nøyaktig svar, kan du ta kontakt med en av våre rådgivere eller sende inn en uforpliktet søknad her.

Hos Bank2 kan du refinansiere forbrukslån eller annen misligholdt gjeld. For å kunne søke om refinansiering hos oss må du kunne stille med sikkerhet i bolig for lånet. Send inn en uforpliktende søknad så kan vi se på det sammen.

Lånevilkår

Hva koster det å refinansiere lån?

 • Vi tilbyr fra 4,95 til 9,95 nominell rente
 • Vi tilbyr lån fra kr 300.000
 • Etableringsgebyr fra 2%, minimum kr 20.000
 • Termingebyr kr. 75 per. mnd.

Rente og øvrige lånevilkår fastsettes individuelt etter bankens vurdering av risiko og betjeningsevne.

Låneeksempel: Nominell rente 6,74 %. Effektiv rente 7,25 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Søk om refinansiering i dag

Søk om refinansiering av lån og ta tilbake kontrollen over økonomien.