Refinansiering med sikkerhet i bolig

Refinansiering med sikkerhet i bolig kan gi deg en bedre hverdagsøkonomi. Du kan samle smålån og kredittkort under ett, og få en lavere rente på det nye lånet.

Slik fungerer refinansiering av lån

Send din lånesøknad

Har du betalingsanmerkninger eller inkassosaker kan refinansiering av gjeld være en ny start.

Vi rydder opp

Våre rådgivere hjelper deg å organisere din økonomi, og samler gjelden i ett lån med sikkerhet i bolig.

Du får tilbake kontrollen

Med refinansiering av lån får du ryddet opp i betalingsanmerkninger og du får bedre oversikt over økonomien.

Fordeler med å refinansiere lån

  • Samle smålån og kredittgjeld i ett lån
  • Kvitt deg med betalingsanmerkninger og inkasso
  • Bli kredittverdig med refinansiering av gjeld
  • Mer oversiktlig økonomi og færre inkassokrav
  • Vi innhenter oversikt over utestående krav og utbetaler kreditorene

Hvis du har forbrukslån og kredittkortgjeld betaler du mest sannsynlig mer enn du trenger. Smålån har ofte kort nedbetalingstid og høy rente. Ved å samle alle smålånene dine inn i ett større lån reduserer du kostnadene dine og du får bedre oversikt. Det kalles refinansiering. Selv om du har betalingsanmerkninger, kan du få lån og refinansiering med sikkerhet i bolig.

Hva koster det å refinansiere?

Med vår lånekalkulator kan du raskt få et estimat på hva det vil koste deg å refinansiere lånene dine.

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Nominell rente: 8,25%. Effektiv rente 8,89 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.793.786. Totalt: kr. 4.793.786.

Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etableringsgebyr 2 - 4 %, rente fastsettes individuelt.

Hva er refinansiering?

Å refinansiere betyr, kort fortalt, at du tar opp et lån for å betale ned gjelden du har fra før.

Slik kan du kvitte deg med for eksempel smålån eller kredittkortgjeld, og i stedet sitte igjen med ett lån, med bedre betingelser og lavere renter. 

Er det vanskelig å få refinansiering?

Hos oss er det enklere enn i mange andre banker, fordi vi tilbyr refinansiering også til deg som har betalingsanmerkninger. Du må imidlertid kunne stille sikkerhet i en bolig eller eiendom for å refinansiere hos oss. Dette kan være din egen bolig, eller boligen til foreldre eller andre du er nær.

Hva betyr refinansiering med sikkerhet i bolig?

Sikkerhet i bolig er en av de mest vanlige typene for lånesikkerhet banken tar ved utbetaling av større lån. Ved å ta opp lån med pant i bolig vil banken benytte boligen som sin sikkerhet. Det vil si at boligen vil kunne være verdien du tilbakebetaler lånet dit med dersom du ikke har økonomi til å dekke nedbetalingen.

De juridiske aspektene ved refinansering

Når du refinansierer et lån, inngår du en ny låneavtale. Det er viktig å forstå de juridiske aspektene ved refinansiering før du signerer en låneavtale. For eksempel må du forstå hva du forplikter deg til, og hva som kan skje hvis du ikke betaler tilbake lånet.

Hvem kan ikke få refinansiering?

Dersom du ikke har en bolig eller eiendom vi kan ta pant i, kan du dessverre ikke refinansiere hos oss.

Men det betyr ikke at det ikke finnes muligheter. Alle kan oppleve perioder med økonomisk stress. Her i Bank2 hjelper vi deg å få tilbake den økonomiske hvilepulsen med et selvhjelpskurs som kan hjelpe deg på veien videre.

Du er ikke alene om å måtte ta noen økonomiske grep. Husk det!

Hva skjer etter du har søkt?

Ved innvilget søknad får du en personlig rådgiver hos oss, som hjelper deg på veien mot nedbetalt gjeld. Sammen legger dere en overkommelig nedbetalingsplan som skal hjelpe deg med å få tilbake kontrollen over egen økonomi. 

Fornøyde kunder er vår inspirasjon

"Jeg vil si tusen takk for all hjelp.

Utrolig god service.

Hadde det ikke vært for dere så kunne min situasjon vært helt annerledes.

Nå kan jeg fortsatt kose meg hjemme i huset mitt.

Evig takknemlig.

Anbefaler Bank2".

- Heidi

"Jeg har aldri opplevd bedre kundebehandling noe sted. Tine, som var min kundekontakt fulgte meg opp og kom med løsning på ekstremt kort tid. Hun gjorde det slik at jeg fikk en bedre økonomisk hverdag over "natta".

Jeg ble behandlet med respekt og forståelse noe som ikke alltid er vanlig i banker. Økonomi er noe som er vanskelig for mange, spesielt når det gjelder gjeld og lån. 

Eier ikke ord for takknemlighet og positiv opplevelse av BANK2. Anbefaler alle som trenger økonomisk hjelp og rådgiving å ta kontakt".

- Cecilie

Slik hjelper vi deg med refinansiering av inkassogjeld

Stor inkassogjeld og mange kreditorer kan skape kaos i både økonomi og hode. Da er det godt å vite at det finnes en løsning for å rydde opp.

I denne artikkelen tar vi deg gjennom det du trenger å vite om refinansiering av inkassogjeld. Hvordan fungerer refinansieringen, hvor mye vil det koste deg, og hva er egentlig fordelene med å refinansiere? Fordelene er flere enn du kanskje skulle tro.

La oss se på det sammen.   

Refinansiering av gjeld

Å refinansiere gjeld er et stort steg å ta, men for mange kan det være helt nødvendig for å komme seg ut av en økonomisk krise. Hos oss kan du refinansiere selv om du har betalingsanmerkninger, så lenge du har en bolig vi kan ta pant i.

Uansett hva som er årsaken til at du har havnet i din økonomiske situasjon, kan vi hjelpe deg med å refinansiere. Her får du svar på alt du lurer på om refinansiering.

Refinansiere kredittkort

Er det lurt å refinansiere kredittkortgjeld? Det kan det være. Om det er lurt for nettopp deg kommer an på din økonomiske situasjon, men generelt sett er refinansiering en god løsning dersom du sliter med å nedbetale gjeld, kanskje til og med til flere ulike kreditorer.

Her kan du lese om fordelene ved å refinansiere kredittkortgjelden din, og hvordan vi hjelper deg med prosessen.  

Slik samler du smålån

For mange kan det å samle smålån være veien ut av den økonomiske krisen. Ved å samle all gjelden din i ett lån, har du kun dette ene lånet å betale ned renter og gebyrer på. Hos oss vil disse kostnadene ofte være lavere enn hos kreditorene. Les om flere av fordelene ved å samle smålån, hva det koster og hva det fungerer i praksis.

Vi i Bank2 har lang erfaring med å samle smålån, og vi er vant til å møte mennesker med økonomiske utfordringer.

Refinansiere boliglån: Slik gjør du det

På samme måte som du kan refinansiere kredittkortgjelden din, kan du også refinansiere boliglånet ditt hos oss. Det gjør du ved å flytte boliglånet ditt fra din nåværende bank, og over til Bank2.

Hvor mye dette vil koste, og om dette er den beste løsningen for nettopp deg, er blant noen av spørsmålene du kan finne svar på her.

Refinansieringskalkulator

Hvor mye kan du spare på å refinansiere, og hvor mye vil det koste deg? Det kan du finne ut ved å bruke vår refinansieringskalkulator.

Her finner du også en oversikt over begrepene du bør kjenne til før du velger å refinansiere. Slik er du sikker på at avtalen du inngår faktisk er bedre enn den du allerede har. 

Hvordan få lån når alle sier nei?

Etter avslag på avslag er det fort gjort å gi opp kampen om å refinansiere gjelden din. Heldigvis trenger du ikke det. Vi i Bank2 har nemlig lang erfaring med å hjelpe folk ut av økonomiske problemer – også hvis du har betalingsanmerkninger.

Her finner du svar på hva som skal til for å få lån, hva banken ser på når du søker om lån, og hvordan vi kan hjelpe deg med å rydde opp i økonomien din.

Ofte stilte spørsmål

Ikke nødvendigvis. Hvis du ikke eier bolig selv, kan for eksempel dine foreldre eller annen familie stille sikkerhet i sin bolig. Det er det som kalles realkausjon - at en annen person stiller sin bolig som sikkerhet for ditt lån.

Hvor stort refinansieringslån du kan få avhenger av betalingsevnen din, at du har regelmessig inntekt og at vi kan ta sikkerhet i din eller en annen persons bolig. Du kan få lån fra 300.000 kroner og opp til 85 prosent av boligens verdi.

Mange velger å jobbe som frilanser, vikar eller på prosjekt, og kan dermed oppleve utfordringer med å få lån i banken. Hos oss kan du refinansiere selv om du ikke mottar en fast lønnslipp fra en arbeidsgiver. Så lenge du har regelmessig inntekt og en bolig vi kan ta pant i, kan du refinansiere gjelden din hos oss. Les mer om hva du bør vite når du skal refinansiere.

Nei, du står fritt til å fortsette å bruke din dagligbank om du ønsker det.

Omstartslån er det samme som refinansieringslån. Les mer om omstartslån her.

Har du havnet økonomisk bakpå og tatt opp kredittlån? Fortvil ikke, vi forstår at livet kan by på økonomiske utfordringer, men det finnes en vei ut av en vanskelig økonomisk situasjon. Vi er en litt annerledes bank og vi hjelper deg gjerne med løsninger for å hjelpe deg på veien videre. Start med å ta en prat med en av våre rådgivere, og la oss se på det sammen.

Alle kan få refinansiering så lenge man har eiendom banken kan ta pant i, eller om du har familie som kan stille med sikkerhet i sin bolig for deg. Ta en uforpliktet prat med en av våre rådgivere, så kan vi se på det sammen. 

Hvor mye det koster å refinansiere avhenger av blant annet lånebeløpet, rentenivået og nedbetalingstiden, samt gebyrer du må betale. Hvis du ønsker et nøyaktig svar, kan du ta kontakt med en av våre rådgivere eller sende inn en uforpliktet søknad her.

Hos Bank2 kan du refinansiere forbrukslån eller annen misligholdt gjeld. For å kunne søke om refinansiering hos oss må du kunne stille med sikkerhet i bolig for lånet. Send inn en uforpliktende søknad så kan vi se på det sammen.

Nei. Vi tilbyr kun lån med sikkerhet i bolig, ingen usikrede lån eller kredittkort. Dersom du ønsker billån vil vi anbefale at du søker om lånet i en bank som tilbyr finansiering med sikkerhet i kjøretøyet.

Lånevilkår

Hva koster det å refinansiere lån?

  • Vi tilbyr fra 8,89 % effektiv rente
  • Vi tilbyr lån fra kr 300.000
  • Etableringsgebyr fra 2%, minimum kr 20.000
  • Termingebyr kr. 75 per. mnd.

Rente og øvrige lånevilkår fastsettes individuelt etter bankens vurdering av risiko og betjeningsevne.

Låneeksempel: Nominell rente: 8,25%. Effektiv rente 8,89 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.793.786. Totalt: kr. 4.793.786.

Søk om refinansiering i dag

Og få tilbake den økonomiske hvilepulsen.