BankID på mobil

Å kunne logge på offentlige tjenester med samme prosedyre som i nettbanken, er både lettvint og praktisk. Men frem til nå har du fortsatt måttet bruke kodebrikken fra banken når du for eksempel skal sjekke skatten din. Det blir det slutt på nå. Skal du søke om byggelån, endre på skattekortet eller på annen måte komme i kontakt med en offentlig virksomhet, holder det å bruke mobilen.

Grunnen er at BankID Norge er tildelt kontrakt på innlogging i ID-porten med BankID på mobil. ID-porten er en felles innloggingsløsning for offentlige tjenester på nett. Den gir tilgang til over 670 offentlige virksomheter, noe som igjen betyr at 700.000 nordmenn kan bruke mobilen når de skal logge seg på offentlige nettsider.

Mange fordeler

Fordelene ved bruk av BankID på mobilen er mange. BankID lagres på SIM-kortet og brukeren kan dermed logge på uten kodebrikke. Du trenger dermed bare ha kontroll på mobilen din. I tillegg er BankID uavhengig av mobiloperatør, og aktiveres fra nettbanken på noen få minutter. Og viktigst, det er like sikkert som vanlig BankID – bare mye enklere.

– Vi ser at brukerne av BankID på mobil er så fornøyde med løsningen at de som regel ikke har med seg brikken i det daglige. Mobilen er som regel alltid tilgjengelig, og det gjør at kunden får utført sine digitale ærend når det passer. At det offentlige nå åpner for dette ser vi som en stor fordel, sier Erik Akersveen i Eika.

Ta vare på kodebrikken

Har du mobilen med deg, har du alt du trenger. BankID på mobilen er et enkelt alternativ når du er på farten. Men ikke kast kodebrikken din riktig ennå. Den kan du fortsatt bruke når du har lyst, og det vil fortsatt være steder der kodebrikken er det eneste alternativet ditt når du skal logge deg på.

Vær også oppmerksom på at noen teleleverandører kan ta seg betalt for bruk av tjenesten. Sjekk med din teleoperatør for å se om det gjelder deg.

Slik får du BankID på mobil

Har du ennå ikke skaffet deg BankID på mobil? Kom i gang ved å gå i nettbanken din. Husk at du må ha vanlig BankID med kodebrikke fra før, og at du bare kan aktivere BankID på mobil fra banken som ga deg BankID.