Kan du få boliglån med betalingsanmerkning?

I Bank2 lar vi ikke betalingsanmerkning stikke kjepper i dine økonomiske hjul. Søk om boliglån hos oss, så ser vi på det sammen.

Hvorfor er det vanskeligere å ta opp boliglån med betalingsanmerkninger?

En betalingsanmerkning er et varsel som viser at du har gjeld som ikke er blitt betalt i tide. Varselet blir register i et offentlig register, og dukker opp hver gang du blir kredittsjekket. Kredittsjekker kan for eksempel skje i forbindelse med at du har søkt om nytt lån eller kredittkort, eller dersom du vil tegne en ny forsikring eller bytte mobilabonnement.

Anmerkningen forteller långivere at du tidligere har hatt problemer med å betale gjelden din, og at det kan innebære en risiko å inngå økonomiske avtaler med deg. I tradisjonelle banker kan du oppleve at anmerkningen hindrer deg i å ta opp boliglån.

Kan du få boliglån med betalingsanmerkning hos Bank2?

Ja, hos oss kan du det. Vi vet at det kan være uendelige grunner til at du har fått dine betalingsanmerkninger, og at absolutt alle kan havne i en vanskelig situasjon.

Vi ønsker ikke å bidra til ytterliggere kjepper i ditt økonomiske hjul, men vil hjelpe deg videre.

Hvordan kan du få boliglån med betalingsanmerkning hos Bank2?

Vi stiller de samme kravene til alle våre låntakere, enten de har anmerkninger eller ikke. For å kunne ta opp huslån hos oss må du:

  • Ha minst 15 % av kjøpesummen i egenkapital.
  • Ha en eiendom eller bolig vi kan stille sikkerhet i.

Merk imidlertid at verken egenkapitalen eller boligen du stiller sikkerhet i, trenger å være din egen. Det er mulig for foreldre eller annen nær familie å stille med egenkapital for deg, men da må vi også kunne ta sikkerhet i boligen til vedkommende. 

Hvordan kan du søke boliglån med betalingsanmerkning?

Det er enkelt, og helt uforpliktende, å søke om huslån hos oss. Sett av fem minutter til å fylle ut et kort skjema, så er prosessen i gang. 

Hvordan er låneprosessen når du har betalingsanmerkninger?

Søknadsprosessen er lik for deg, som for låntakere uten betalingsanmerkninger. Kort tid etter at du har sendt oss søknaden din, vil du bli kontaktet av en av våre dyktige rådgivere. Sammen kartlegger dere din økonomiske situasjon, og ut fra dette vil rådgiveren din vurdere hvilken lånesum, rente og terminbeløp som er best for deg.

Videre vil rådgiver hente informasjon om din beskatning, inntekt, og om eiendommen du stiller som sikkerhet, og sende lånet ditt til kredittgodkjenning. Dersom lånet blir godkjent, sendes lånedokumentene over til deg, og du kan signere. Når du har signert vil utbetalingen din skje etter noen virkedager, og du vil i forbindelse med dette få en oversiktlig nedbetalingsplan, skreddersydd for deg, ditt liv og økonomiske situasjon. 

Kan du ta opp boliglån med en samboer som har betalingsanmerkning?

Så lenge du og din samboer eller medlåntaker oppfyller kravene om 15 % egenkapital og har en bolig å stille sikkerhet i, så kan dere søke om huslån hos oss.

Ofte stilte spørsmål

Dersom det er nok sikkerhet i din bolig og betjeningsevnen er tilstede, så er dette noe vi kan hjelpe deg med slik at både anmerkningene og trekk forsvinner.

Det finns flere grunner til at folk trenger hjelp fra en spesialbank med for eksempel refinansiering eller kanskje de har behov for hjelp til å kjøpe seg en bolig. Noen har variabel inntekt og har fått avslag basert på det, mens andre kanskje har gått igjennom en tung periode i livet sitt og trenger hjelp til å rydde opp i inkassosaker og dermed unngå lønnstrekk og tvangssalg av bolig eller bil.

Der vanlige banker ofte sier nei kan det være at vi kan si ja så lenge vilkårene med nok inntekt og sikkerhet i bolig er oppfylt.

Vanlige årsaker inkluderer mislighold av kredittkortgjeld, forbrukslån, ubetalte regninger, og inkassosaker.

En kausjonist med solid økonomi kan forbedre sjansene for å få boliglån ved å redusere bankens risiko.