Kan du få boliglån med betalingsanmerkninger?

I Bank2 lar vi ikke betalingsanmerkninger stikke kjepper i dine økonomiske hjul. Søk om boliglån hos oss, så ser vi på det sammen.

Dette får du vite om boliglån med betalingsanmerkninger:

Hvorfor er det vanskeligere å ta opp boliglån med betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er et varsel som viser at du har gjeld som ikke er blitt betalt i tide. Varselet blir register i et offentlig register, og dukker opp hver gang du blir kredittsjekket. Kredittsjekker kan for eksempel skje i forbindelse med at du har søkt om nytt lån eller kredittkort, eller dersom du vil tegne en ny forsikring eller bytte mobilabonnement.

Anmerkningen forteller långivere at du tidligere har hatt problemer med å betale gjelden din, og at det kan innebære en risiko å inngå økonomiske avtaler med deg. I tradisjonelle banker kan du oppleve at anmerkningen hindrer deg i å ta opp boliglån.

Kan du få boliglån med betalingsanmerkning hos Bank2?

Ja, hos oss kan du det. Vi vet at det kan være uendelige grunner til at du har fått dine betalingsanmerkninger, og at absolutt alle kan havne i en vanskelig situasjon.

Vi ønsker ikke å bidra til ytterliggere kjepper i ditt økonomiske hjul, men vil hjelpe deg videre.

Hvordan kan du få boliglån med betalingsanmerkning hos Bank2?

Vi stiller de samme kravene til alle våre låntakere, enten de har anmerkninger eller ikke. For å kunne ta opp huslån hos oss må du:

  • Ha minst 15 % av kjøpesummen i egenkapital.
  • Ha en eiendom eller bolig vi kan stille sikkerhet i.

Merk imidlertid at verken egenkapitalen eller boligen du stiller sikkerhet i, trenger å være din egen. Det er mulig for foreldre eller annen nær familie å stille med egenkapital for deg, men da må vi også kunne ta sikkerhet i boligen til vedkommende. 

Hvordan kan du søke boliglån med betalingsanmerkning?

Det er enkelt, og helt uforpliktende, å søke om huslån hos oss. Sett av fem minutter til å fylle ut et kort skjema, så er prosessen i gang. 

Hvordan er låneprosessen når du har betalingsanmerkning?

Søknadsprosessen er lik for deg, som for låntakere uten betalingsanmerkninger. Kort tid etter at du har sendt oss søknaden din, vil du bli kontaktet av en av våre dyktige rådgivere. Sammen kartlegger dere din økonomiske situasjon, og ut fra dette vil rådgiveren din vurdere hvilken lånesum, rente og terminbeløp som er best for deg.

Videre vil rådgiver hente informasjon om din beskatning, inntekt, og om eiendommen du stiller som sikkerhet, og sende lånet ditt til kredittgodkjenning. Dersom lånet blir godkjent, sendes lånedokumentene over til deg, og du kan signere. Når du har signert vil utbetalingen din skje etter noen virkedager, og du vil i forbindelse med dette få en oversiktlig nedbetalingsplan, skreddersydd for deg, ditt liv og økonomiske situasjon. 

Kan du ta opp boliglån med en samboer som har betalingsanmerkning?

Så lenge du og din samboer eller medlåntaker oppfyller kravene om 15 % egenkapital og har en bolig å stille sikkerhet i, så kan dere søke om huslån hos oss.