Lån til oppussing: Hvordan finansiere ditt drømmeprosjekt

Har du ikke nok sparepenger til å betale for oppussingen av boligen din, kan det være et alternativ å øke boliglånet i stedet.

Dette får du vite om lån til oppussing:

Dette bør du tenke over før du låner til oppussing

Dersom du vil pusse opp boligen din, men ikke har spart nok penger til å betale for oppussingen, kan det være et alternativ å øke boliglånet ditt. Før du gjør det, kan det imidlertid være lurt å tenke over et par ting:

  • Privatøkonomi: Er det rom for at du kan håndtere større månedlige avbetalinger på boliglånet?
  • Total kostnad: Hvor mye kommer oppussingen til å koste deg? Vær realistisk, og ta heller utgangspunkt i at det skal koste mer enn planlagt.
  • Lånebehov: Vurder hvor mye penger du faktisk trenger å låne. Unngå å låne mer enn nødvendig, slik at du unngår unødvendig gjeld. Kanskje har du sparepenger du kan ta av i tillegg til lånet?

Hvordan låne penger til oppussing?

Dersom du vil øke boliglånet ditt for å pusse opp, kan du sende oss en uforpliktende søknad. Da vil en av våre rådgivere ta kontakt med deg, slik at dere sammen kan kartlegge din økonomiske situasjon, og finne ut av hvor mye ekstra lån din økonomi tåler.

Etter samtalen deres kan rådgiveren din komme med et lånetilbud, med rente tilpasset deg og din økonomiske situasjon. Du er ikke bundet til dette tilbudet før du eventuelt velger å signere en låneavtale.

Hvor mye kan jeg låne?

For å finne ut nøyaktig hvor mye penger du kan låne til oppussing, kan du sende oss en uforpliktende søknad.

For å få et estimat, kan du bruke vår boliglånskalkulator. Fyll inn hvor mye du vil låne og ønsket nedbetalingstid, så vil kalkulatoren fortelle deg omtrent hva ditt boliglån kan komme til å koste.

Merk at i Bank2 fastsetter vi renten til alle våre kunder individuelt, så ditt faktiske lånetilbud kan avvike fra det kalkulatoren viser.

Hvilke typer lån kan jeg velge mellom?  

Når du skal låne penger til oppussing, har du ulike typer lån du kan velge mellom:

  1. Utvide boliglånet
  2. Forbrukslån
  3. Kredittkort

På generelt grunnlag vil vi fraråde deg å finansiere oppussingen ved hjelp av forbrukslån eller kredittkort. Med et forbrukslån følger det ofte svært høye renter, slik at prosjektet ditt potensielt kan bli langt dyrere enn det egentlig hadde trengt å være.

Det samme gjelder bruk av kredittkort: Klarer du ikke betale ned kredittkortgjelden før rentene begynner å løpe, kan prosjektet bli så dyrt at det ender opp med å ta en større bit av privatøkonomien din enn du kanskje har kapasitet til.

Ved å øke boliglånet ditt for å pusse opp, får du lavere rente enn ved forbrukslån og kredittkort, og ofte også lenger nedbetalingstid. Det er også enklere og mer praktisk: Du slipper å håndtere flere lån og betalinger, da alt inkluderes i det allerede eksisterende boliglånet ditt.

3 råd til deg som skal pusse opp

  1. Skaff deg oversikt over økonomien din. Ta en kikk i nettbanken din og finn ut hvor mye penger du får inn i måneden og hvor mye som går ut. Kanskje har du allerede såpass mange utgifter at ekstra lån ikke er det klokeste valget? Eller kanskje du rett og slett finner ut at det er rom for større boliglån, dersom du bare kutter unødvendige utgifter, som kaffe på farta og kjøpelunsj?
  2. Lag et budsjett for prosjektet ditt, og husk å inkludere en sikkerhetsbuffer. Oppussing har ofte en tendens til å koste mer enn planlagt.
  3. Dersom du skal sette håndverkere på saken, gjør du lurt i å innhente tilbud fra flere ulike bedrifter og leverandører. Inviter på befaring og be om å få et tilbud, men husk at billigst ikke alltid er best! Før du velger håndverker bør du derfor sjekke referanser og anmeldelser, for å sikre at du velger pålitelige og erfarne fagfolk.

Les flere av våre: Tips og råd  

Slik kan Bank2 hjelpe deg med boliglån

I Bank2 kan du få boliglån så lenge du har en eiendom vi kan ta sikkerhet i. Det vil si at også du som har betalingsanmerkninger eller variabel inntekt, og som kanskje har fått nei fra andre banker, vil kunne ta opp boliglån hos oss.

For å ta opp boliglån hos oss må du sende oss en søknad. Da vil du bli kontaktet av en av våre erfarne rådgivere, som vil ta en kikk på din økonomiske situasjon sammen med deg. Etter å ha hentet inn opplysninger om din inntekt og beskatning, samt om eiendommen du setter pant i, vil rådgiveren sette opp en nedbetalingsplan som passer for deg og din økonomi. Dette er selvsagt også en prosess du er involvert i, og du er ikke forpliktet til å binde deg til noe før lånedokumentene er signert.