Hvordan få lån når alle sier nei?

Har du betalingsanmerkninger og lav kredittscore kan det være vanskelig å få lån. I Bank2 kan du få lån når andre banker sier nei.

Dette får du vite om å få lån når alle sier nei:

Hvorfor sier banken nei?

Dersom du får avslag når du søker om lån eller refinansiering, skyldes dette sannsynligvis at banken anser det som for risikofylt å ha deg som kunde. Du kan selv sjekke om du har betalingsanmerkninger hos Bisnode eller Min Experian. Tjenesten er gratis.

Hvorfor sier banken ja?

Vi sier ja til å refinansiere fordi vi er en refinansieringsbank og kan hjelpe deg med din økonomiske snuoperasjon. Hos oss kan du derfor refinansiere selv om du har betalingsanmerkninger. Vårt eneste krav er at vi må kunne ta sikkerhet i en eiendom eller bolig.

Hva ser en bank på når de gir avslag?

Alle banker kredittsjekker deg når du søker om lån hos dem. Da ser de blant annet på: 

  1. Inntekten din og hvor mye du skatter. Kommer du til å ha råd til å betale ned på lånet?
  2. Betalingsanmerkninger. Har du betalingsanmerkninger kan dette fortelle banken at betalingsevnen din er lav.
  3. Kredittscoren din. Utregningen av kredittscore vil variere fra bank til bank, men hensikten er den samme. Scoren skal fortelle banken om risikoen ved å ha deg som kunde er høy eller lav. Betalingsanmerkninger og forbruksgjeld vil trekke kredittscoren din ned, og det kan også lav alder og lavt utdanningsnivå gjøre.

Dersom du kommer dårlig ut på ett eller flere av disse punktene, er sjansen for avslag stor. I Bank2 kan du refinansiere til tross for betalingsanmerkninger, så lenge du har en bolig vi kan ta sikkerhet i.

Hvordan hjelper vi deg med å rydde opp i økonomien?

Når søknaden om refinansiering er innvilget, vil du og din rådgiver i Bank2 samarbeide om å sette opp en nedbetalingsplan som passer akkurat deg. Sammen setter dere oppnåelige mål, og lager rom for mestringsfølelse og senkede skuldre. Det kan være tungt å jobbe seg ut av økonomisk uføre, men vi gir deg verktøyene du trenger for å gjøre prosessen så smertefri som mulig.

La oss se på det sammen.

Kan du refinansiere med betalingsanmerkninger?

Hos Bank2 kan du refinansiere selv om du har betalingsanmerkninger eller variabel inntekt.

Du må imidlertid ha en eiendom vi kan ta sikkerhet i. Dette kan være din egen bolig, eventuelt boligen til foreldre eller andre nære som har mulighet til å hjelpe deg.

Bruk vår lånekalkulator for å finne ut hvor mye det vil koste å refinansiere. 

Ønsket beløp
kr 2 000 000
Antall år
25 år
Estimert månedsbeløp
kr
Søk nå
Estimert totalbeløp
kr

Låneeksempel: Nominell rente: 8,25%. Effektiv rente 8,89 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr. 2.793.786. Totalt: kr. 4.793.786.

Hva bør du tenke på etter at du har refinansieret?

Å refinansiere gjeld kan virke som en enkel måte å rydde opp i dyr og uoversiktlig gjeld. Men hvordan unngår du på havne i samme situasjon senere?

For å hjelpe deg på veien etter at du har refinansiert hos oss, anbefaler vi at du tar noen grep for å få tilbake den økonomiske kontrollen over tid. Prøv å finne ut:

  • Hva er egentlig ditt forhold til penger?
  • Hva er dine økonomiske triggere?
  • Har du familie eller venner du kan snakke med, og som kanskje kan støtte deg?

Om du trenger noen gode tips til bedre økonomisk trygghet, har vi utviklet et selvhjelpskurs med gjeldsrådgiver og tidligere gjeldsutsatt Arman Vestad. På siden "Fra kaos til kontroll" har vi samlet våre beste råd for å hjelpe deg på veien.

Dette er en hjelpeside bestående av både veiledende artikler, selvhjelpskurs og lenker til hvor du kan få den hjelpen vi kanskje ikke kan gi deg. Bruk denne siden som en verktøykasse. Da får du se hvor stor forskjell det kan utgjøre å ta små grep i eget liv og hverdag.

Hvorfor bør du velge Bank2 når du refinansierer?

Vi vet at det er mange som synes det er utfordrende å ta tak i egen økonomi, spesielt når du føler at den er ute av kontroll.

Som kunde i Bank2 får du en egen rådgiver som hjelper deg med å sette i gang den snuoperasjonen du og økonomien din trenger, og som støtter deg hele veien mot nedbetalt lån.

Ofte stilte spørsmål

Refinansiering hos Bank2 kan potensielt forbedre din kredittscore over tid hvis du betaler avdragene dine punktlig, ettersom dette viser ansvarlig kredittbruk.

Bank2 kan tilby rådgivning og planleggingsverktøy for å hjelpe kunder med å håndtere sin økonomi bedre og unngå fremtidige gjeldsproblemer. Det er viktig å diskutere tilgjengelige støttetjenester direkte med banken.

Selv om fast inntekt ofte er en viktig faktor, kan Bank2 vurdere andre typer stabile økonomiske situasjoner. Det er best å kontakte banken for en individuell vurdering av din situasjon.