Med stadig flere supertilbud, kredittkort og smålån er det fort gjort å havne i en situasjon med for mye gjeld. Om du har mulighet til å stille sikkerhet i egen bolig, er det mulig å rydde opp i egen økonomi.

Arbeidsledigheten i Norge har ikke vært høyere siden andre verdenskrig. Er du permittert er det en rekke grep du kan gjøre for å være best mulig rustet.

Et samlivsbrudd er en drastisk endring i livet. En ny hverdag følger, hvorav det ikke er uvanlig at en eller begge får økonomisk trøbbel.

Å ha ekstra penger på konto kan være lurt om oppvaskmaskinen ryker eller du må reparere bilen. Her får du råd om økonomisk buffer!

Lag en liste over dine kreditorer. Vis at du tar initiativ. Kreditorene slutter ikke å sende deg purringer og inkassokrav.

Gjeldsrådgivning kan redusere psykiske lidelser. Det skrev Arne Holte på nettstedet psykologisk.no nylig. Han er fagdirektør i Folkehelseinstituttet og professor ved Universitet i Oslo.

Skatteoppgjøret er her. Sørg for å betale restskatten i tide, ellers kan det bli veldig dyrt.

Har du refinansiert gjeld, tatt opp nytt lån eller byttet bank kan du kreve fradrag på skatten.

Har du ubrukt kreditt? Det kan redusere både betjeningsevne for lån og kredittscore. Lær med Bank2 hvordan du kan håndtere og din ubrukte kreditt her.